Arve Juritzen på plass med geistlig reisefølge i Jerusalem.
Arve Juritzen på plass med geistlig reisefølge i Jerusalem.Vis mer

Arve Juritzen drømmer om Mikronesia!

Arve Juritzen har tatt med seg Biskop Rosemarie Køhn på ferie. Men hvorfor?

- Jeg er i Israel frem til 11. juli sammen med Biskop Rosemarie Køhn. Vi skal lage fire TV-program for TV 2 som skal sendes til jul og påske. Ideen er at vi skal gå i Jesu fotspor. Vi tar utgangspunkt i tekster fra bibelens jul- og påskeevangeliet og oppsøker de steder der det skjedde. Det er min første tur til Israel, og etter to dager er jeg fortsatt matt. Det er utrolig mange inntrykk.

Et reisemål du drømmer om akkurat nå?

Mitt drømmereisemål er alltid steder jeg ikke har vært. Jeg har som regel tre, fire lengre reise hvert år, og oppsøker alltid nye steder. Det som står på reiseplanen fremover er Mikronesia, Australia og Sør-Amerika. Dette er steder jeg ikke har vært tidligere, i tillegg elsker jeg havet og velger alltid steder med sol, varme strender og spennende dykking.

Hvor reiste du sist?

I hele april bodde jeg på Summerland Key, en liten øy en halvtime før du kommer til Key West utenfor Florida kysten. Jeg elsker disse øyene fordi det er klima og livsstil som på de Karibiske øyer, men med fastlands USAs bekvemmeligheter. Jeg leide et hus helt ute i et asurblått hav. Det var perfekt, selv om jeg synes dykking i USA er litt for organisert.

Din beste reiseopplevelse

Jeg har alltid prioritert å bruker penger på reise, og reiser også masse i jobben, så det er mange, mange sterke opplevelser. Men jeg tror noe av de mest spesielle var safari i Serengeti og Ngorogoro krateret.

Din verste reiseopplevelse

Akaba i Jordan på 70 tallet. Jeg var blant de aller første turistene. Hotellet var ikke ferdig, det hadde ikke vegger!

Ditt beste reisetips

Bruk internett. Jeg booker alltid hotell eller leiehus via internett. På den måten kan jeg spare penger, men først og fremst snakke direkte med de som bor på stedet og dermed velge riktig sted og riktig rom. Det tar mye tid, men jeg samler på hotell og synes derfor dette er kjempegøy. Planlegging bør være halve turen.

Billig reise?

Klar for ferien? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.