Årsrekord på Preikestolen

Pågangen av turgåere til Preikestolen fortsetter, men folk legger nå turen til andre tidspunkter enn midt på dagen, og parkeringsplassene er ikke lenger fulle.

SE SELV: Dinside våget seg ut på kanten. Tør du kikke ned? Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Det var totalt 4.615 turgåere som torsdag tok turen opp til det ikoniske fjellplatået – noe som er årsbeste så langt, skriver Stavanger Aftenblad.

Måtte spre folkemengdene

Onsdag måtte politiet rykke ut til turistmagneten på grunn av at parkeringsplasskapasiteten var sprengt, med kø helt ned til riksveien. Dette førte til at alle turgåere ble oppfordret til å heller gå turen på andre tidspunkter på dagen, for å spre ut folkemengdene.

– Langt flere startet mellom klokken 6 og 10 på torsdagen. Samtidig så vi også en liten økning på ettermiddagen. Flere unngikk å gå midt på dagen. Det er nøkkelen til å unngå køer. Torsdag var det toppen fem minutter med venting på det verste, sier daglig leder Helge Kjellevold i Lysefjorden utvikling.

Vi var der

Dinside besøkte også Preikestolen tidligere i juli. Da vi gikk fra Preikestolhytta klokka 0810, kunne vi gå problemfritt i vårt eget tempo helt fram til Preikestolen - uten køer eller andre forsinkelser. Da vi returnerte, var det imidlertid mye folk på stiene.

Les mer om opplevelsen her:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!