Årets strandfavoritter

Her er verdens mest populære strender i 2009.

Copacabana i Rio de Janeiro er kanskje den mest berømte av de ti mest populære strendene i 2009. Foto: trivago.co.uk
Copacabana i Rio de Janeiro er kanskje den mest berømte av de ti mest populære strendene i 2009. Foto: trivago.co.uk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krystallklart vann, hvit sand, fascinerende fjellformasjoner, yrende liv eller tilbaketrukket og stille?

Norges vakreste strender

Turister evaluerer sine ferieopplevelser og deler bilder og minner på hotellpristjenesten trivago.co.uk. På bakgrunn av dette, har nettjenesten satt sammen en liste med de mest populære strendene i hele verden.

Her finner du Europas reneste badevann

Nedenfor kan du se listen med de mest populære strendene. Du kan se bilder av alle strandene i bildespesialen lenger ned på siden.

1. Praia das Catedrais, Spania
Dette er sommerens mest populære strand: Praia das Catedrais - eller katedral-stranden - i Galicia, Spania. Navnet har den fått på grunn av fjellformasjonene, alle hulene og hvelvingene i fjellene som omkranser strandområdene. Stranden ligger 10 kilometer vest for den lille byen Ribadeo, i det nordlige hjørnet av Spania.

2. Anse Lazio-stranden, Seychellene
Dette skal være en av verdens flotteste strender, og er regnet som den flotteste bukten på øya Praslin - som er den denst største øya i Seychellene. Fjellformasjoner og palmetrær.

2.579 perfekte strender

3. Jandia beach, Fuerteventura
Jandia-stranden ligger på sørøst-spissen av Fuerteventura på Kanariøyene, Spania. Den er drøye 2 mil land, og strekker seg fra Morro Jable til Costa Calma - som gjør dette til den lengste stranden på Kanariøyene.

Europas 10 beste nakenstrender

4. Balos Bay, Kreta
Balos Bay ligger helt på norvest-spissen av Kreta, på den ubefolkede halvøya Gramvousa. Dette er langt fra de ofte overbefolkede kretiske strendene i de mest turifiserte områdene: Her er hverken hoteller, strandbarer eller solstolutleie. Langgrunn strand med skjell-sand og koraller.

5. Tsambika Beach, Rhodos
Som mage av de greske strendene er også denne omringet av steinformasjoner. Dette er stedet for deg som vil ha en rolig strandtime, uten for mye andre turister.

1. Praia das Catedrais, Spania Foto: trivago.co.uk
2. Anse Lazio, Seychellene Foto: trivago.co.uk
3. Jandia beach, Fuerteventura, Spania Foto: trivago.co.uk
4. Balos Bay, Kreta Foto: trivago.co.uk
5. Tsambika Beach, Rhodos Foto: trivago.co.uk
6. Palombaggia, Korsika Foto: trivago.co.uk
7. Whitehaven Beach, Australia Foto: trivago.co.uk
8. Hanauma Bay, Hawaii Foto: trivago.co.uk
9. La Pelosa, Sardinia Foto: trivago.co.uk
10. Copacabana, Rio de Janeiro, Brasil Foto: trivago.co.uk


6. Palombaggia, Korsika
Stranden Palombaggia ligger gjemt bak en furuskog, sør for Porto Vecchio. Populær blant turister, som lar seg fascinere av det røde fjellet, den hvite sanden og det krystallklare vannet.

7. Whitehaven Beach, Australia
Beliggende på den ubebodde øya Whitsunday Island, og kun tilgjengelig med båt fra Airlie Beach på fastlandet. Dette er en del av nasjonalparken Whitsunday Islands National Park, og ikke langt derfra finner du Great Barrier Reef.

8. Hanauma Bay, Hawaii
Denne stranden ligger i det sørøstlige hjørnet av øya Oahu, Hawaii. Den lille bukta er en trygg havn for mange fiskearter, og det rike marine livet og korallene tiltrekker seg mange snorklere.

9. La Pelosa, Sardinia
La Pelosa ligger på den nordvestre delen av Sardinia. Hvit sand og klart vann, i en bukt beskyttet av steiner og en liten øy rett på utsiden av stranden.

10. Copacabana Beach, Rio de Janeiro
Dette må være en av de mest berømte strendene i verden. Restauranter, strandbarer, hoteller og mye liv - dette er ikke den roligste stranden på denne listen.