Årets mest leste reisesaker

Proffe skjørtejegere, frekke tjuvradder, skumle e-poster og skitne hotellglass. Fikk du med deg de mest leste?

Vi nærmer oss slutten på året, og det er på tide med en aldri så liten oppsummering.

Ja, da er det bare for oss i reiseredaksjonen i DinSide å gå gjennom statistikken vår, og finne ut hvilke saker som ble best lest av dere lesere.

Supersjekkernes triks

Ikke overraskende toppes listen av den relativt ferske saken om supersjekkerne som kom til Oslo for å sjarmere norske damer og lære håpløse menn triksene sine. Reisejournalist Hans Kristian Krogh-Hanssen kom tilbake til kontoret og var rett og slett imponert over suksessen til supersjekkerne. Han synes det hele var litt kynisk, men kunne likevel rapportere om at teknikkene deres så ut til å fungere. Det skal litt til å få kline med en norsk dame etter bare noen minutters bekjentskap - og kl 23, mens kvelden ennå er uforskammet ung.

 Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Saken om sjekkerne ble publisert søndag 21. desember. Maken til respons! I skrivende stund har rund 80 personer skrevet sin mening om sjekkemetoder, jakten på den rette, og vriene norske damer.

Les mer om sjekkerne og deres metodere i saken: De forfører deg på minutter

Frekke tjuvradder

En annen slager i år, var saken om tjuvraddene som loppet flytogpassasjerer for penger. Ved hjelp av videokameraer filmet de folk som sto i billettautomatene og tastet inn koden på bankkortet. Deretter stjal de lommeboken, og tømte bankkontoen til ofrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer


Ifølge politiet er det spesielt østeuropeiske bander som har spesialisert seg på å loppe oss nordmenn for penger. De ber oss alle om å være mer oppmerksomme, og gjemme lommeboken et lurt sted, slik at ikke lommetyvene så enkelt får tak i den.

Les mer om de frekke metodene til bandene i saken: Tømmer kontoen din på to minutter

 Foto: I-Team
Foto: I-Team Vis mer


Skitne hotellglass

Nok en "sjokksak" fra DinSide Reise fenget dere lesere. Det var saken om værelsepikene som ikke vasker glassene på hotellrommet. De tørkes ofte bare av med samme klut som brukes til å vaske resten av rommet. Ikke spesielt hyggelig å tenke på.

Se videoen som avslører de skitne triksene i saken: Ikke drikk av hotellglass

Skummel e-post

Mange lot seg også skremme av saken om virus-eposten som ga uttrykk for å være flybillettbestillingen din. - Fått denne e-posten? het saken, som advarte alle mot å åpne vedlegget. Nå klarer vel de fleste nettsmarte å skille spam fra ordentlige e-poster, men det var mange som leste den, likevel.

 Foto: Vibeke Montero
Foto: Vibeke Montero Vis mer


Spanske fristelser

Spania er vårt mest populære ferieland, og da er det ikke så merkelig at en av de mest leste sakene handler nettopp om dette solfylte landet, som gjør at vi nordmenn tenker sommerferie med en gang.

Les saken her: Spanias beste hemmeligheter

Vi håper vi klarer å friste dere med flere gode saker i 2009. Og husk at vi gjerne tar imot tips fra dere lesere. Send oss en e-post på reise@dinside.no.