Årets mest harry reisemål

I mai måned tok vi på oss oppgaven å plukke ut verdens ti mest harry reisemål. Leserne fikk selv mulighet til å rangere de utvalgte.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvor finner du verdens mest harry reisemål, og hva i all verden er et ”harry” reisemål? Are Kalvø, som har forfattet boken ”Harry”, peker på at man som reisende nok kan være harry hvor det enn skulle være. En harry reise har, med andre ord, langt mer med den ferierende å gjøre enn selve reisemålet.

Vi forsøker likevel

Selvsagt kan vi argumentere med at det er mennesket - ikke stedet som er harry. Likevel tok vi på oss oppgaven i vår. Ti destinasjoner ble valgt ut med omhu, og avstemningen var i gang. Mer enn 20.000 lesere deltok i løpet av tre dager. Strømstad tok tidlig ledelsen, og favorittstempelet skulle vise seg å stå sin rett. Spranget var stort ned til andreplassen som ble kapret av den danske fergebyen Hirtshals, som klarte å henvise Gran Canarias Playa del Ingles til en tredjeplass. Den endelige og komplette listen kan du sjekke selv i denne artikkelen.

Glemt?

Med kun ti reisemål i listen er det selvsagt mangt som ikke får plass. Flere mente at Drammen definitivt burde vært med, likeså kom det forslag om både Lillestrøm og Oslo. Og etter vårt førjulsbesøk til Årjäng er det lett å argumentere for at dette er stedet som kunne erstattet Strømstad med glans. Har du egne harry-favoritter? Eller syns du denne typen kåringer er langt mer harry enn reisemålene? Det er fortsatt mulig å legge inn ditt syn i diskusjonsgruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du vite hvor vi faktisk reiste i fjor? Det leser du mer om her. Hvor vi ikke reiste så mye som mange hadde regnet med på forhånd finner du her.