Eilat i Israel. Her gjør du godt for årets elendige sommer!
Eilat i Israel. Her gjør du godt for årets elendige sommer!Vis mer

Årets heteste ferienyheter!

Sommeren er over, men den gode følelsen sitter ikke igjen. Hva med en ferie under solen i sommer? Her er årets hete nyheter.

Charterselskapenes vinterkataloger har vært ute en stund, og vintersalget er i ferd med å ta av etter hva som må kunne kalles en elendig sommer. For deg som ikke lenger klarer å bli fristet av gamle gode Gran Canaria har vi lett fra årets nyheter. Oversikten finner du her. Vi spurte sydenspesialistene hva som er hetest akkurat nå?

- Israel, uten tvil! Israel gjør comeback etter å ha vært borte som chartermål i over ti år, og folk tar i mot det med åpne armer, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petterson.

Varme, kultur og spennende bad!

Både Star Tour, Ving og Saga Solreiser har Israel på programmet i vinter, markedssjef i Saga, Siri Thoresen Heed, kan bare bekrefte den overveldende responsen.

- Israel er et ypperlig reisemål for de som vil oppleve mere enn bare sol og bad. Her har man kort vei til mange kjente steder fra "skolebøkene" og det er en egen stemning å oppleve steder som Jerusalem, Dødehavet, Klagemuren, Oljeberget, Via Dolorosa og Getsemanehagen. Man kan også ta turen til Petra i Jordan eller til Kairo og pyramidene i Egypt, sier Thoresen.

Flere strender i Thailand

Årets heteste ferienyheter!

  1. Dette koster nyhetene

Thailand har bare økt i popularitet de siste årene. De aller fleste turene har enten gått til Phuket eller til hovedstaden Bangkok, nå åpnes det også for turer til Khao Lak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Khao Lak er stedet for de som ønsker seg litt ekstra luksus. Strendene er fantastiske, det er gode muligheter for utflukter, og de nærliggende Similan-øyene er et regelrett paradis for de som er glad i å snorkle, sier Petterson.

Både Star Tour og Apollo arrangerer turer til Khao Lak. En uke får du for kr 7.195. Da bor du på et fire stjerners pluss hotell. Ønsker du virkelig å slå på stortromma kan du få en luksussuite med eget badebasseng for kr 12.695. Årets bryllupsreise?

Brasil går tregt

Mens vintersesongens nyheter er i ferd med å bli utsolgt, går det tregere med fjorårets brasilianske nykomling Natal. Både Ving, Apollo og Saga har lansert Natal som nyhet i år etter at Star Tour satte i gang turer til den brasilianske kystbyen i fjor.

- Natal og Brasil er for så vidt så nytt for nordmenn at det nok vil ta litt tid før folk begynner å tenke på det som et mulig reisemål, sier Petterson i Star Tour.

Sjekk de nye reisemålene med priser, arrangør og varighet her.

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.