Årets heteste ferienyheter

Det er nå, midt på vinteren, vi bestemmer og bestiller årets sommerferie. Her er de varmeste nyhetene fra turoperatørene.

Pakketur til Florida, flere eksotiske innslag og en stor økning til Hellas. I fjor dro over en million nordmenn på pakketur, i år økes antall plasser og turoperatørene satser på å sende rekordmange nordmenn til sydlige strøk. Her får du full oversikt over nye destinasjoner og priser.

Storsatsning på Hellas

Nå blir det igjen mulig å reise med charter til Florida.
Nå blir det igjen mulig å reise med charter til Florida. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Apollo kan lokke med sommerturer til Thailand, dykkereiser til Mexico, og luksuriøse strender i Tyrkia. Men den største satsningen blir på fjorårets slager, Hellas. Totalt øker Apollo antall plasser til øyriket med over 20 prosent, og setter nå også opp avganger fra Bergen, Ålesund, Trondheim, Stavanger og Torp.

- For familier er Kreta førstevalget. Apollo er veldig godt innarbeidet på øya, og vi kan tilby svært gode bosteder. De yngre ønsker ofte å variere med øyloffing, og velger gjerne små øyer utenfor Athen som utgangspunkt, forteller administrerende direktør i Apollo Norge, Leo Berbu.

Hellas er også et satsningsområde for Ving. Med fem nye reisemål på programmet, kan turoperatøren tilby 50 ulike alternativer, 23 øyer og seks forskjellige ferieformer. Totalt økes kapasiteten med seks prosent, og Ving regner med å sende rundt 67.000 nordmenn ned til Hellas i løpet av sommeren. Økt konkurranse skremmer ikke selskapet.

- Vi har det desidert bredeste utvalget til Hellas, med vekt på å tilby noe for en hver smak. Slik salget ser ut nå tror jeg ikke det blir noe problem for oss å selge ut årets reiser, sier informasjonsansvarlig Andreas Askeland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Florida på direkten

Sommerprogrammet til Star Tour byr på gode nyheter for de som har savnet pakkereiser til Florida. Prisen vil ligge rundt kr 7.000 inkludert hotell, og selskapet håper å sende av gårde 100 reiselystne med hvert av flyene som går hver fjortende dag. Bestselgeren til nå er imidlertid gode gamle Kypros.

- Det er morsomt at Kypros selger så bra. Det er en allround øy, med flotte strender og kort flytur, hvor vi kan tilby mye for mange. I tillegg har Kypros en veldig lang sesong, så det er et sted som mange kjenner og føler seg komfortable med, sier informasjonssjef Lena Petterson.

Mer Kanari

Saga Solreiser lanserer rundreise i Bulgaria som eneste nye reisemål på sommerprogrammet. Årets store nyhet er imidlertid en voldsom satsning på Kanariøyene. Antall plasser til Tenerife dobles, og Gran Canaria økes med over 60 prosent. Saga skryter av at de har gjort noen svært så gode innkjøp på Kanariøyene, og at de nå kan presentere årets rimeligste familieferie.

- Responsen har vært helt enorm, og vi har allerede solgt ut alt til Tenerife. Vi har ikke vært så store på Kanariøyene tidligere, men årets satsning har vært en knallsuksess fra første stund, forteller produktssjef i Saga, Solveig Kohagen, som kan betrygge reiselystne med at det fortsatt er ledige plasser til Gran Canaria.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.