<b>CHICAGO:</b> Vakker utsikt. Steve' Segway Tours viser deg byens beste severdigheter. Foto: Silje Ulveseth
CHICAGO: Vakker utsikt. Steve' Segway Tours viser deg byens beste severdigheter. Foto: Silje UlvesethVis mer

Appen som viser deg Chicago

SAS lanserer nok en Crew Guide-app denne uken.

Tidligere i vår lanserte SAS Crew Guide-appen til New York i forbindelse med den nye direkteruten fra Oslo. Appen gir nyttig informasjon og reisetips basert på de SAS-ansattes egne opplevelser.

– SAS Crew Guide har vært tilgjengelig som en bok i mange år, og kom opp da vi la merke til hvor ofte mannskapet vårt ble spurt om ting om de destinasjonene vi flyr til. Vårt mannskap har vært i flere av disse byene hundrevis av ganger og vet nøyaktig hva de ønsker å gjøre, se og spise når de har 24 timer i en by, forklarer Anders Lindström, PR-ansvarlig i SAS.

Denne uken vil SAS lansere nok en Crew Guide-app, og denne gangen står Chicago for tur. SAS har flydd til Chicago siden 1964 og tilbyr direkteruter både fra Stockholm og København.

Nylig var DinSide i Chicago og testet SAS-appen. Dette var noe av det vi prøvde:

Severdigheter

 • «Steve' Segway Tours»
 • Adresse: 350 East Monroe Street
 • Nettside: stevessegwaytours.com
 • Pris: Fra 70 dollar (617 norske kroner) og oppover. Sjekk DinSides valutakalkulator
 • Chicago er den tredje største byen i USA, etter New York og Los Angeles. Ingen andre byer har så mange skyskrapere som Chicago. Foto: Silje Ulveseth
  Her tester vi Steve' Segway Tours. Foto: Silje Ulveseth
  Segway er en morsom opplevelse og anbefales på det varmeste. Chicago er godt tilrettelagt for at du skal kunne cruise rundt på segwayen. Foto: Silje Ulveseth
  CHICAGO: Vakker utsikt. Steve' Segway Tours viser deg byens beste severdigheter. Foto: Silje Ulveseth

  Se bilder:

  Hva er egentlig en segway? Det er et tohjuls, selv-balanserende kjøretøy, som du fort lærer deg hvordan du skal bruke. Kort fortalt lener du deg fremover for å kjøre frem, og lener bakover for å bremse eller rygge. For å svinge bruker du styret. Ifølge Wikipedia har segway eksistert siden 2001, mens «Steve' Segway Tours» i Chicago har eksistert i fem år.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  «Steve' Segway Tours» tilbyr forskjellige utflukter, alt fra morgen-, ettermiddag- og kveldsturer, i tillegg til arkitekt-, privat-, nord-, og elveturer. Prisen varierer etter hvilken utflukt du velger, og det tar cirka tre timer.

  Segway er den perfekte måten å bli kjent i Chicago. Du får med en guide på kjøpet, som viser de beste severdighetene. Susanna Z, flyvertinne i SAS, sier følgende om segway:

  – Det er en uforglemmelig opplevelse som du ikke vil gå glipp av.

  Slik finner du de billigste reisene: Nyttige og gratis reise-apper

  Beste shopping

  The Magnificent Mile En shopoholikers drøm. Foto: Silje Ulveseth
  The Magnificent Mile En shopoholikers drøm. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

 • Adresse: Michigan Avenue, the Magnificent Mile

 • Alle shoppingelskere bør ta seg en tur langs Michigan Avenue, for her finner du nemlig det aller meste. Det er en veldig god grunn til at det heter «the Magnificent Mile».

  Chicago har navnet "Windy City" på grunn av de kalde vindene, altså den perfekte plasseringen for Marilyn Monroe-statuen. Et perfekt sted for turister som ønsker å more seg med å ta harry turistbilder. Foto: Silje Ulveseth
  Chicago har navnet "Windy City" på grunn av de kalde vindene, altså den perfekte plasseringen for Marilyn Monroe-statuen. Et perfekt sted for turister som ønsker å more seg med å ta harry turistbilder. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


  Langs Michigan Avenue ligger det butikker som Saks Fifth Avenue, Nordstom, Victoria's Secret, Nike Store, Macy's, Ralph Lauren og Bloomingdale's.

  Gode tips: Hvordan bruke mobilen som reiseguide?

  Beste mat

  Mat må man ha, også i Chicago.

  Ingrid F E, jobber som purser i SAS anbefaler restauranten «Wildfire», som ligger på 159 West Erle Street.

  – En klassiker hvor all maten er laget over åpen ild. Den har et 40-talls preg, med live jazz, yukkapalmer og martinier, sier Ingrid om restauranten.

  Her får du STORE porsjoner. Undertegnede bestilte Wildfires minste salat, og gispet skikkelig da den enorme tallerkenen ankom bordet. Jeg klarte knapt å spise en femtedel av den, selv om det smakte fortreffelig.

  Wildfire er en koselig restaurant med 40-tallsstil. Foto: Silje Ulveseth
  Maten på Wildfire blir laget under åpen ild og er fin å se på mens du venter på maten. Foto: Silje Ulveseth
  Undertegnede bestilte en Wildfire-salat. Salaten virket mye større i virkeligheten enn hva det fremstår på bildet. Foto: Silje Ulveseth
  Cæsarsalat får du selvfølgelig på de fleste restauranter i Chicago. Foto: Silje Ulveseth
  Jens fra Danmark viser frem et solid stykke kjøtt. Foto: Silje Ulveseth
  Shaw's Crab House er innredet som en klubb. Foto: Silje Ulveseth
  Koselig og dunkel belysning. Foto: Silje Ulveseth
  Og hvis du foretrekker det enkle: Selvsagt finnes det en haug med Mc'Donalds å velge mellom i Chicago. Foto: Silje Ulveseth


  Gunilla N er flyvertinne i SAS og anbefaler «Shaw's Crab House», som ligger på 21 East Hubbard Street.

  - Dette stedet har et solid rykte for fantastisk sjømat, og ikke overraskende, smakfull og fersk krabbe. Utseendemessig ligner den på en klubb og er populært samlingssted for folk som er ferdig på jobb.

  Restauranten er koselig med trivelige servitører. De har også levende hummer i akvarium, som du ser når du skal på toalettet. Og maten er upåklagelig - både for deg som liker og ikke liker sjømat.