Apollo på tredje

Den ferskeste operatøren blant de fem vi testet, kom på tredjeplass.

Apollos katalog har blitt tykkere, og vi gir den en tredjeplass i testen.
Apollos katalog har blitt tykkere, og vi gir den en tredjeplass i testen. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har sett på Vår, sommer, høst 2001-katalogen. Hellas er Apollos spesialitet, men reiseoperatøren har også Kypros, Malta, Tyrkia, Portugal, Spania, Thailand og Mexico på programmet. Katalogen er tråklet ryddig sammen. Hver destinasjon er presentert i enkle artikler med kjappe faktabokser, og Apollos hoteller følger etter på sedvanlig charterkatalog-manèr. Her blir det gjort rede for hvert enkelt hotells fasiliteter. Apollo tilbyr også mer spesialiserte turer som blant annet all-inclusive-hoteller og konferansereiser. Disse er tydelig avmerket med symboler i hotelloversikten.

Apollo forsøker å gi utfyllende informasjon om historie og kultur, men lander ofte på charterfloskler som pulserende natteliv og idylliske landsbyer. En reiseoperatør bør kunne oppvise mer lokalkunnskaper om destinasjonene.

Oversikt: Enkel, grei og lett å bruke.
Informasjonsverdi: Ryddige beskrivelser av så vel hoteller som destinasjoner. Tynne artikler om destinasjonene, trekker ned.
Kart: Her er det ytterst lite å hente. Ingen målestokk gjør det vanskelig – for ikke å si umulig - å vite hvordan reisemålet er i størrelse, hvor langt hotellet ligger fra veien og sjøen, og hvordan landskapet rundt er. Platt og kjedelig og lite informativt.
Bilder: De fleste hotellene er presentert med bilder, enkelte også med bilder fra rommene. Få bilder fra selve reisemålene.
Prislisten: Grei innholdsfortegnelse på første side gjør det lett å finne frem. Selskapet benytter en del kryptiske forkortelser og symboler som ikke er forklart der du leser dem. Apollo tar dessverre ikke med sidereferanser til katalogen i prislistene sine. Selskapet gjør det lett for oss å finne bestillingstelefonens nummer, både foran i prislisten, og bakerst. En selvfølge vil mange si, men vår test viser at det er det ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalkarakter: 4 av 6
Alle karakterne finner du her.

Etter Apollo følger Ving, les testen her.