Åpningsdagen: Nå er det like før

På to dager har den lille landsbyen Pragelato endret karakter. Hittil har den vært en ubetydelig og søvnig by som ingen la merke til på den svingete veien mellom Torino og Sestriere. I dag er Pragelato sprudlende og her er hektisk aktivitet for å bli ferdig til OL. Tekst og bilder: Eva Hille/Sjømannskirken


Jeg merket det allerede torsdag kveld på min rusletur gjennom trange og snirklete bygater. Ting var i ferd med å skje. Hvite telt og tømmerhytter spretter opp som paddehatter. Fra store varebiler lemper italienere ut lokale spesialiteter som skinke, sjokolade, vin, suvenirdukker og - varme støvletter. Alt for å dekke behovet til de mange titusener av OL-turister som er ventet til byen i dagene fremover.

Lokale boder settes opp og fylles med spennende lokale spesialiteter.
Lokale boder settes opp og fylles med spennende lokale spesialiteter. Vis mer


Sjømannsprest Geir Holberg tester snøen utenfor sjømannskirken i Pragelato.
Sjømannsprest Geir Holberg tester snøen utenfor sjømannskirken i Pragelato. Vis mer
Hilde Haug Larsen frister med kaffe og melkesjokolade på sjømannskirken.
Hilde Haug Larsen frister med kaffe og melkesjokolade på sjømannskirken. Vis mer


I mål

Også på sjømannskirken har det vært hektiske dager. En varebil ble kjørt fra Norge på lørdag. Fullastet med melkesjokolade, vaffelrøre og brunost. Alt som skal til for å bygge en helnorsk varmestue på fire dager. Møblene er riktignok svenske, kjøpt på IKEA i Torino.

Hvis er du i OL-byen i disse dager er det bare å følge skiltene til kirken, og et stort norsk flagg

Åpningsseremoni

I kveld klokken 19.00 skal alt være på plass. Da åpner sjømannskirken offisielt sine dører og inviterer til direkteoverføring fra NRKs sending fra åpningsseremonien på storskjerm. Da markerer vi at de årets vinterleker er i gang. Måtte det bli deilig å være norsk i Italia!

>> Tilbake til innledningsartikkel: Daglige OL-rapporter