Åpner luksushotell i Versailles

Dermed får Paris' lekreste hotell en konkurrent.

Foto: Samuli Suomi
Foto: Samuli Suomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per i dag regnes Four Seasons Hotel George V somdet aller mest luksuriøse hotellet i Paris. Det dukker alltid opp på listen når reisemagasiner skal kåre verdens flotteste overnattingssteder.

Men snart får femstjernershotellet hard konkurranse fra Versailles. Det planlegges nemlig et hotell i en av bygningene som tilhører palasset.

Hotellet, som skal få 23 rom, vil være klart til å ta imot gjester i slutten av 2011.

- Dette er pionerarbeide, sa Jean-Jacques Aillagon, presidenten av Chateau de Versailles, til AFP.

Det vites ikke hva en hotellovernatting på Versailles-hotellet skal koste, men det blir sikkert ikke billig. Dersom du ikke har ubegrenset reisebudsjett og skal til Paris, kan du heller sjekke ut hotellene i denne saken:

Bo billig og bra i Paris

Økonomiske grunner

Det er Hotel du Grand Controle, som historisk har huset slottets voktere, som skal gjøres om til et luksushotell. Og bygningen trenger dette, for den er i svært dårlig forfatning.

Dårlig økonomi er årsaken til at det gis tillatelse til å åpne et hotell på palassets grunn. Det er Ivy International som skal pusse opp og drive luksushotellet. Først må de bruke 5,5 millioner euro på å fikse den 1.700 kvm store bygningen, som er fra 1680-årene.

Planen er at flere slike historiske og grandiose bygninger rundt om i Frankrike skal få mulighet til å spe på økonomien ved å leie ut bygninger til hotelldrift.

På nett: Château de Versailles

Se også: Verdens 10 dyreste hotellrom

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer