Åpner Harry Potter-park

Harry Potters eventyrlige verden skal nå bli fornøyelsespark.

En av verdens mest ettertraktede eventyrfigurer vil lande med sin verden i Orlando, Florida, i slutten av 2009. Universal Orlando Resort og Warner Brothers Studios skal bygge en The Wizarding World of Harry Potter inspirert av J.K. Rowlings den magiske verdenen fra JK Rowlings suksessrike bokserie.

- Gjennom samarbeidet med Universal Orlando Resort, er vi sikre på at vi vil være istand til å tilby Harry Potter-fans en utrolig opplevelse som støtter opp om rikdommen i J.K. Rowlings bøker og som henter frem detaljer kjent fra våre filmer, sier Barry Meyer, styreformann og administrerende direktør i Warner Bros. Entertainment i en pressemelding.

Besøk Galtvort

Galtvort tegnet slik trollmannskolen vil fremstå i den nye fornøyelsesparken. Foto: Universal Studios
Galtvort tegnet slik trollmannskolen vil fremstå i den nye fornøyelsesparken. Foto: Universal Studios Vis mer


Parken vil for eksempel inneholde både Galtvang og Galtvort er blant de planlagte attraksjonene i pårken.

- Planene jeg har sett ser utrolig spennende ut, og jeg tror ikke fans av bøkene eller filmene vil bli skuffet, sier J.K. Rowling i samme pressemelding.

Den Oscar-vinnende produksjonsdesigneren Stuart Craig, som har vært med i produksjonen av Potter-filmene, er involvert i det kreative arbeidet med utformingen av parken.

Hvor mye J.K. Rowling får betalt for rettighetene i forbindelse med fornøyelsesparken er ikke kjent.

Magisk suksess

Bøkene om Harry Potter er en av verdens aller mest suksessrike bokserier. De har solgt mer enn 325 millioner eksemplarer verden over, og er oversatt til 65 språk. Filmene som har fulgt i bokseriens kjølvann er produsert av Warner Bros. Den femte filmen i serien har premiære i sommer, like før den syvende og siste boken i serien kommer ut på engelsk den 21. juli.

Vinterkledt Galtvang i Floridas evige sommer. Foto: Universal Studios
Vinterkledt Galtvang i Floridas evige sommer. Foto: Universal Studios Vis mer