Simen Sæther gjør sitt OD-dagsverk hos DinSide.
Simen Sæther gjør sitt OD-dagsverk hos DinSide.Vis mer

Antiparos

REISEBREV: En liten øy med lite hastverk. Null lastverk.Tekst og foto: Simen Sæther

I forbindelse med Operasjon Dagsverk, har flere skoleelever gjort sitt dagsverk hos DinSide. Her er et reisebrev skrevet av én av elevene, Simen Sæther.

En liten øy i Middelhavet: Antiparos er et topp feriemål for de som ønsker en fantastisk ferie for alle i familien. Med den lille havna med de små fiskebåtene, er Antiparos så opplagt noe helt for seg selv. Alt du trenger, finner du i denne lille byen.

>> BILDESERIE: Antiparos

Gågaten i Antiparos er liten og helt unik, og fører opp til den koselige og underholdende plassen som heter Skueren. Med sine små tavernaer rett utenfor den lille gågaten, er dette perfekt for alle barn som har lyst til å ta en tur på "byen" uten de voksne.
På toppen av gågaten, ved siden av Skueren, er det en nattklubb som heter Doors. Det er en topp attraksjon for ungdom, og til og med for voksne over 50 år. Det er faktisk så mange voksne der som oppfører seg som om de skulle vært 14 år, at de unge har gitt nattklubben kallenavnet Jurassick Park.

Ta en båttur!
Foto: Simen Sæther Foto: Simen Sæther/Operasjon Dagsverk 05 Vis mer


Båtturer

Antiparos har også et utvalg av turistbåter som er det mest fantastiske jeg har opplevd i hele mitt liv. Spesielt Tassos' båt gir deg en fantastisk reise til spottpris. Det gjør at jeg og min familie tar turen flere ganger i uken.

Turen omfatter middag med den greske retten souflaki, som serveres med ferske grønnsaker og et stort utvalg av vin og tzaziki, vannmelon og honningmelon, og til og med hjemmelagede greske bakverk som sitronkake og andre fantastiske bakverk som Tassos' kone serverer til gjestene.

Hoteller

Hotellene på Antiparos er også vakre, dekket av lange eføyer som fyller luften med en eventyraktig og deilig duft. Hvis du foretrekker et lite, vakkert og billig hotell, er mitt forslag hotellet Koros. Dette er det eneste hotellet i Antiparos som er både billig og har badebasseng. Det blir drevet av en hyggelig greker som heter Vasilli og has kone Pia og deres datter Frida.

Hotellets frokost er nesten det beste med hele hotellet. Hva synes du for eksempel om pannekaker med lønnesirup, baguette, toast og varm, nypresset appelsinjuice? Det er i alle fall hva min far ville kalt et herremåltid.

Det er mange flote strender på Antiparos.
Foto: Simen Sæther Foto: Simen Sæther/Operasjon Dagsverk 05 Vis mer


Strender

Det er mange fine strender i Antiparos, for eksempel blåsestranda, langgrunnstranda og turiststranda. En av strendene, blåsebortstranda, er nudiststrand for dem som liker det.

Den aller fineste stranda er en som kalles "still water", som også har en fantastisk restaurant som besøkes av båten som er nevnt tidligere i artikkelen. "Still water" har også noen hengekøyer i en lun krok av restauranten, hvor alle som har lyst kan ligge og slappe av eller hva man nå måtte ønske av en hengekøye.

Reiserute

Den letteste måten å reise til Antiparos på, er med fly til Paros og så båt til Antiparos. En litt mindre brukervennlig, men biligere tur, er fly til Naksos, ferge til Paros og så båt til Antiparos. Den biligste reiseruten er også den vakreste når man står på dekk og ser utover de mange greske øyene.

Leie av båt

En av de fineste ting å gjøre, er å leie en båt for en dag eller to. Det er båtutleie på stranden rett utenfor hotellet. Det er ikke dyrt, og det gir deg tilgang til alle de stedene du kan se om du tar båtturen som er nevnt før. Du kan kjøre til de samme stedene og gjøre det samme som med den organiserte turen, men med egen båt kan du bli så lenge du vil, og du trenger ikke ta hensyn til de andre turistene. Hvis du ser et favorittsted på den organiserte båtturen, er dette en ypperlig sjanse til å dra tilbake til de stedene - og bli så lenge du har lyst. Kanskje stopper du på en av de mange små øyene på knappe 10 kvadratmeter ...

>> BILDESERIE: Antiparos