Antibes

Antibes er et eldorado for deg som liker fete båter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Tårnet til venstre er litt av Picasso-museet.
Tårnet til venstre er litt av Picasso-museet. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Utsikt fra Picassomuseet. Skulpturen er laget av G. Richier.
Utsikt fra Picassomuseet. Skulpturen er laget av G. Richier. Vis mer

Marinaen i Antibes er enorm, både med tanke på antall båtplasser og størrelsen på mange av yachtene som ligger der.

Finansiert av arabisk prins

Det er plass til 1.800 båter i marinaen i Antibes. Det er her de formuende med hus på Cap d’Antibes har båtene sine, og det er ikke beskjedne fritidsbåter det er snakk om. Den største båten i havnen er den 72 meter lange båten til prins Adnan Khashogi, sønn av Kong Fahd av Saudi Arabia. Det er Khashogi som har finansiert den enorme havnen i Antibes, for å få plass til den heller ubeskjedne båten sin.

Marked

Som alle franske byer har også Antibes sine markeder. Daglig kan du oppleve et marked av et eller annet slag – nips og snurrepiperier, lopper, klær, frukt og grønnsaker. Spesielt klesmarkedet hver torsdag skal være verdt å få med seg – der kan du gjøre en god handel.

Gamlebyen i Antibes kan by på hyggelige omgivelser for en spasertur. Der er det smale gater, små torg og en mengde fortauskafeer.

Picasso

Antibes er kjent for Picassomuseet. Museet ligger i Chateau Grimaldi, som ble bygget av Grimaldi-familien på 1500-tallet. I 1920 ble slottet et historie-museum, og eieren lot Picasso bruke annen etasje som atelier i seks måneder i 1946. På denne tiden var det mangel på oljemaling og lerreter, og Picasso måtte nyttiggjøre seg andre ting å male på – som rett på veggen, over andre gamle malerier, og på asbest-plater. Da Picasso forlot Antibes, fikk museet alle maleriene hans – og museet ble omdøpt til Picasso-museet.

I tillegg til Picassos verker kan du også beundre malerier og skulpturer av andre kunstnere. Det er dessuten en fantastisk utsikt over sjøen og Cap d’Antibes fra hagen foran museet.

Gå hit for å lese om Villefranche-sur-Mer, og hit for å lese om Eze Village.

Du kan se bilder fra Eze Village, Antibes og Villefrance-sur-Mer her.