Ansatt stjal fra flypassasjerene

Mann (41) risikerer 15 år i fengsel.

PIIIIP: En ansatt ved sikkerhetskontrollen på Newark Liberty internasjonale lufthavn benyttet anledningen til å snike til seg penger fra passasjerene. Foto: Colourbox
PIIIIP: En ansatt ved sikkerhetskontrollen på Newark Liberty internasjonale lufthavn benyttet anledningen til å snike til seg penger fra passasjerene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du gjør lurt i å følge med på bagasjen din i det du går gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen - uansett hvor du er i verden.

Nylig ble en overordnet ved Newark Liberty internasjonale lufthavn, arrestert i New York på grunn av uærlig oppførsel. Han skal nemlig ha mottatt bestikkelser fra en underordnet, som han visste stjal fra passasjerene, ifølge huffingtonpost.com

>>>Så lett blir du lurt på flyplassen

Stjal store pengebeløp

I over 13 måneder skal Michael Arato (41) ha latt den underordnede stjele fra passasjerer ved sikkerhetskontrollen og mottatt penger under bordet, skriver New York Post.

Det er ikke småpenger det er snakk om her. I retten skal nemlig 41-åringen ha innrømmet at han tillot underordnet å stjele mellom 10.000 og 30.000 dollar fra passasjerene, noe som tilsvarer mellom 58.000 og 174.000 norske kroner.

Foreløpig har ikke den underordnede blitt navngitt, men vedkommende skal overraskende nok ha samarbeidet med myndighetene i fjor høst da Arato ble arrestert.

41-åringen risikerer nå å måtte sone 15 år i fengsel for ugjerningen.

>>>Aldri mer bagasjetull

Sjekker ansatte for vandelsattest

Pressetalskvinne ved Oslo Lufthavn, Sofie Bruun, sier det er svært vanskelig for ansatte å stjele ved sikkerhetskontrollen.

Sofie Bruun er pressetalskvinne ved Oslo Lufthavn.
Sofie Bruun er pressetalskvinne ved Oslo Lufthavn. Vis mer


– Nå kan jeg bare svare på vegne av Oslo Lufthavn, men de siste årene har vi ikke mottatt noen anmeldelser på ansatte som stjeler. Før de får jobbe hos oss, sjekker vi vandelsattesten deres, det er også videoovervåking hvor de jobber, i tillegg til at det er vanskelig å stjele foran kollegaer. Det har blitt lagt opp gode rutiner for å unngå dette, forklarer Bruun til DinSide.

Dersom passasjerer eller ansatte blir tatt for å stjele, vil de få en anmeldelse fra politiet på Gardermoen. Men det finnes noen råd du kan følge for å unngå at feil person roter i sakene dine.

– Du bør forberede deg før skal gjennom sikkerhetskontrollen. Når du går gjennom en portal som slår ut på metall, bør du legge ting som har stor verdi i lukket bagasje og følge med på den. Har du med deg PC, legger du den i en egen boks. Boksene har ulike farger slik at passasjerene kan ha øyekontakt og følge med på sine eiendeler, forteller Bruun.

Stjal 1.000 kofferter fra flyplass - Slik unngår du at det skjer deg

Slik stjeler de

I likhet med andre steder med store folkemengder, er også Gardermoen plaget med lommetyver. Bruun bekrefter at det har vært tilfeller hvor passasjerer har stjålet fra andre i sikkerhetskontrollen.

Ettersom det er mye som skjer på en flyplass, er det lett for tyvene å finne noen som ikke følger like godt med.

– Folk er opptatt av å sjekke inn og det er mye som skjer. Plutselig er de opptatt av noe annet enn å holde øye med på bagasjen sin, og dette ser tyvene, sier Bruun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer