Android-brukere er mer økonomiske enn Apple-brukere

Bruker du Apple eller Android-produkter? Det avslører mye om hvordan du liker å reise.

<b>iOS-BRUKERE VIL TIL METROPOLENE:</b> Om du bruker android eller iOS-operativsystemer kan si mye om hvordan du vil reise, ifølge en fersk undersøkelse fra Trivago. Mens Apple-brukere gjerne vil til metropoler som New York og Berlin, vil Android-brukere i større grad reise i Norge.  Foto: MARK LENNIHAN/AP/NTB SCANPIX
iOS-BRUKERE VIL TIL METROPOLENE: Om du bruker android eller iOS-operativsystemer kan si mye om hvordan du vil reise, ifølge en fersk undersøkelse fra Trivago. Mens Apple-brukere gjerne vil til metropoler som New York og Berlin, vil Android-brukere i større grad reise i Norge. Foto: MARK LENNIHAN/AP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du Apple-tilhenger eller er du Android-entusiast? Svaret på dette kan avsløre mye om hvordan du liker å reise, i alle fall ifølge en fersk undersøkelse gjort av reisesøkemotoren Trivago.

De har nemlig analysert hvordan vi søker og hva vi liker, ut fra hvilken plattform brukerne søker fra.

Og ja, ifølge denne rapporten er det ganske mange og store forskjeller på reisetrender hos Apple- og Android-brukere.

LES OGSÅ: Triksene som gir luksusrom til lavpris

Se bare her:

#1: HVOR I ALL VERDEN:

Android-folk reiser gjerne i Norge, Apple-folk vil ut i verden!

Ifølge Trivagos undersøkelse, er London og Oslo er begge populære reisemål blant de mest søkte destinasjonene hos både android- og iOS-brukere, men der slutter likhetene:

Blant Android-brukere er det hele tre norske byer blant de ti mest søkte destinasjonene, mens det bare er én norsk by på iOS-brukerne sin topp 10-liste. Derimot så er New York høyt oppe på en fjerde plass hos iOS-brukerne, samt Berlin på en 8. plass. Android-brukerne vil verken til NY eller Berlin (de er i alle fall ikke blant topp-10)!

LES OGSÅ: Derfor bør du bestille hotellrommet direkte

Din mening

Hva er viktigst for deg, når du skal velge hotell (du kan krysse for flere alternativer)? (Avsluttet)
Beliggenhet(24%) 1304
At det er rent(23%) 1204
God seng(16%) 832
Gratis Wi-Fi(14%) 748
God frokost(13%) 672
Stillhet(9%) 476
Annet(2%) 115
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


#2: PENGEBRUK:

Android-brukere er mer økonomiske enn iOS-brukere!

Når det kommer til pengebruk, tyder Trivagos undersøkelse på at Android-brukere er mer økonomiske enn iOS-brukere: iOS-brukere er nemlig villige til å betale ganske mye mer for et hotellrom enn Android-brukere.

21 prosent av iOS-brukere er villige til å bruke mer enn 1.900 kroner per natt for et hotellrom, i forhold til 14 prosent av Android-brukere. Majoriteten av Android-brukerne vil betale mellom 450-950 kroner for et hotellrom, i forhold til 29 prosent av iOS-brukere.

LUKSUS VIKTIGERE FOR iOS-BRUKERE: Ifølge Trivagos undersøkelse, velger iOS-brukere oftere hotell med fire og fem stjerner, enn Android-brukere gjør. Foto: VENTDUSUD/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
LUKSUS VIKTIGERE FOR iOS-BRUKERE: Ifølge Trivagos undersøkelse, velger iOS-brukere oftere hotell med fire og fem stjerner, enn Android-brukere gjør. Foto: VENTDUSUD/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer#3: STJERNELUKSUS:

Android-brukere velger lavere standard!

Trivago har også sjekket om det er forskjell på Android- og Apple-brukere når det kommer til hotellstandard og antall stjerner. Hvem vil ha flest stjerner på hotellet?

Ifølge resultatene deres er iOS-brukerne villige til å betale mest for hotellrommene - og det er også de som oftest velger hoteller med fire eller fem stjerner. Selv om begge står likt på valg av 1-2 stjerners hoteller, er det flest Android-brukere som velger 3-stjerners hoteller.

Tilgjengelighet blir viktigere og viktigere

Tilgjengelighet og det å kunne være på nett og tilkoblet mens vi er på ferie, blir bare viktigere og viktigere.

Alle reisebyråanalyser viser det samme: Vi bruker telefonen mer og mer på reise - og i vel så stor grad til andre ting enn å ringe: Vi leser nyheter, sjekker mail og oppdaterer sosiale media.

En undersøkelse fra reisebyrået VIA i fjor høst viste at for første gang var det viktigere for nordmenn på reise med gratis internett enn med en god frokost.

Der er det imidlertid ingen forskjell på Android- og iOS-brukere: Ifølge Trivago, er fasiliteter som Wi-Fi og svømmebasseng er det viktigste for begge brukere når de skal velge hotell.

Med de nye roamingreglene som snart vil gjøre det mulig for oss i roame i Europa til samme pris som her hjemme, er det vel heller ingen grunn til å tro at det skal bli mindre vanlig å ta med seg nettvanene også på ferie i Europa.

Det er også flere teleselskaper som den siste tiden har lansert muligheter for å la kundene sine roame til samme pris som hjemme, allerede nå, i forkant av at EU-regelverket skal trå i kraft til neste år.