Anbefalt i Provence

Glem Nice og St. Tropez. Her er ekspertenes tips til Frankrikes middelhavskyst.

Hyères er en av byene som vår franske ekspert anbefaler på Côte d'Azur, i stedet for overfylte og dyre Nice. Bilde fra Massillon-torget. Foto: R.Schetter/ Terre Méditerranée
Hyères er en av byene som vår franske ekspert anbefaler på Côte d'Azur, i stedet for overfylte og dyre Nice. Bilde fra Massillon-torget. Foto: R.Schetter/ Terre Méditerranée Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nice og Côte d'Azur blir godt besøkt av nordmenn, og andre sommerturister som har fått sans for den franske delen av Middelhavet.

Men det er mer til denne delen av Frankrike enn de rådyre motestedene langs Azurkysten. Vi har spurt de lokale ekspertene om deres beste tips til området, for sommeren 2010.

Best i juni/juli

Den travleste måneden på de franske turistedene er august, noe som egentlig passer bra med den norske skoleferien.

- Det er best å reise hit i juni og juli, da er det minst turister her, og været er bra. September er også en god tid å komme på, sier Isabelle Faure ved Rhône-Alpes turistkontor til DinSide.

Rabiha Benaissa ved turistkontoret for Provence-Alpes-Côte d'Azur kan bekrefte at august er den travleste måneden og kanskje grei å holde seg unna. Men det er selvsagt også avhengig av hvilke reisemål du velger.

Det er mye turister ved områdene rundt Nice, og ifølge Benaissa er det også mye dyrere å feriere i områdene rundt Nice, Cannes og St. Tropez enn andre steder langs middelhavskysten. Dermed er ikke disse stedene med blant Benaissas tips til hva du bør oppleve her i sommer:


Byferie

I stedet for Nice, anbefaler Benaissa Toulon og Hyéres som storbyferiemål for familien. Her er det rimeligere å feriere enn for eksempel i Nice, og det er mange muligheter for opplevelser og aktiviteter. Blant annet er det muligheter for strandaktiviteter, og øyene Porquerolles, Iles d'Hyéres og Ile du Levant er spennende utfluktsmål. Den franske kommunikasjonssjefen påpeker også at det er bra klima og ikke for mye vind, mye på grunn av den natulige viken ved La Capte.

Rabiha Benaissa trekker også frem innenlandsbyene Avignon og Orange , som gode famliealternativer, men bemerker at det kan bli veldig varmt der om sommeren.

For par på ferie, anbefaler Benaissa frem Arles og Marseilles som gode byferiereisemål.

Lavendelveien

Denne delen av Frankrike er godt beplantet med lavendel, og lavendelveien er et av de fem beste opplevelsene her, ifølge Benaissa. Ta turen fra Avignon til Manosque, innom lavendelområdet Pays de Apt. Her er også flere lavendel-destillerier som du kan besøke, blant annet Caseneuve, Viens og Castellet.

Lavendelhøstingen er verdt å få med seg, dette foregår fra midten av juni til midten av juli.

Vin

Côte de Provence er området å blinke ut for deg som liker vin. Her er det gode muligheter for å snuse inn atmosfæren på distriktets vingårder.

Organisasjonen for provencalske viner gir deg oversikt over distriktet på nettsiden vinsdeprovence.com

Europas golfdestinasjon 2010

IAGTO (the International Association of Golf Tour Operators) - den internasjonale foreningen for golf-turoperatører - har kåret området Provence Côte
d’Azur til Europas golfdestinasjon for 2010
. Dette er første gang i historien at en fransk destinasjon har fått denne utmerkelsen.

Det er et uttall golfbaner i distriktet; alt fra baner i fjellområdene til baner i storbyene eller ved sjøen. For deg som gjerne tar med køllene på en rundtur, er det mulig å kjøpe golfpass for hele området - noe som gir deg adgang til 16 golfbaner med samme pass. Fra Gap i nord til Toulon lengst sør.

Sykkel

Området Avignon-Forcalquier og naturreservatet du Luberon er et populært område for sykkelturer, foruten turer til fots, med bil eller til hest.

Det er selvsagt mange mulige veier, og den 100 kilometer lange ruten mellom Cavaillon, Apt og Forcalquier er en av mulighetene. Den går gjennom Park Naturel Régional du Luberon, og tar deg med innom mange små landsbyer på veien. Her er heller ingen bratte stigninger, for deg som skulle være bekymret for det.

Vélo Loisir en Luberon har forslag til sykkelruter og kan hjelpe deg med å planlegge turen. Noen ruter er også merket på veien, slik at du skal finne lett frem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer