<b>DE VERSTE:</b> De verste turistene er amerikanerne, mens de mest uhøflige turistene er fra Frankrike. Sier disse undersøkelsene i alle fall.  Foto: Colourbox.com
DE VERSTE: De verste turistene er amerikanerne, mens de mest uhøflige turistene er fra Frankrike. Sier disse undersøkelsene i alle fall. Foto: Colourbox.comVis mer

Amerikanerne er de verste turistene

Gjett hvem som er de mest uhøflige?

Hvis du tippet franskmenn, tippet du helt korrekt. Franskmenn er nemlig de mest uhøflige, ifølge Skyscanners undersøkelse. De har spurt 1.200 brukere hva de synes.

Her er det helt klart et pluss å havne nederst på listen. Jo lengre ned på listen, jo høfligere er befolkningen.

Listen ser du helt til høyre i artikkelen

Se bildene: Her havner de verste turistbildene

Russland og England verstinger

Norge havner på en 19. plass med 0,99 prosent, og er sånn midt på treet i forhold til resten av verden. Svenskene og danskene regnes som litt høfligere enn oss, med 0,83 prosent og 0,50 prosent av stemmene.


Blant de verste landene er Russland, som havnet på andre plass med 16,56 prosent, mens England og Tyskland havnet like bak.

– At danskene er mer høflige enn svenskene og nordmennene er selvfølgelig en generalisering, men avstemningen gir likevel en indikasjon på hvordan vi ser på hverandre, og det er noe man kan ta med seg neste gang man er ute og reiser, sier Linda Edstrand, skandinavisk markedssjef hos Skyscanner, til rejseliv.dk

Er du enig? Dette er "forbudt" i ferien

Amerikanerne synes selv de er verst

På listen av de mest uhøflige havner USA på en sjetteplass. De scorer også dårligst i en undersøkelse utført av Mandala Research på vegne av LivingSocial, som har spurt hvilke land de verste turistene kommer fra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I denne undersøkelsen har 5.600 personer fra fem forskjellige land deltatt. Og det ironiske er at det er amerikanerne som selv mener at de er de aller verste:

1. USA: 20 prosent
2. Kina: 15 prosent
3. Frankrike: 14 prosent
4. Japan: 12 prosent
5. Russland: 11 prosent
6. Korea: 9 prosent
7. India: 9 prosent
8. Tyskland: 8 prosent
9. Spania: 7 prosent
10. England: 5 prosent
11. Canada: 5 prosent
12. Italia: 4 prosent
13. Nederland: 3 prosent
14. Irland: 2 prosent
15. Sveits: 2 prosent
16. Australia: 2 prosent

I undersøkelsen kommer det også frem at 78 prosent av amerikanerne har besøkt minst ett annet land, mens 40 prosent av dem innrømmer at de har stjålet fra hoteller.

De stjeler helst håndklær (28 prosent), morgenkåper (8 prosent), batterier (5 prosent), puter (4 prosent), fjernkontroller (3 prosent), laken (3 prosent), bibler (3 prosent) og paraplyer (3 prosent).

Er du også en tyv? Dette stjeler vi fra hotellet