Amerika

Realiser den store USA-drømmen, eller ta en rundreise i fantastiske Mexico.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Los Angeles, USA

Los Angeles, englenes by, er også blitt fast stoppested for de fleste med jorden rundt-billett. For noen er Los Angeles bare et nødvendig stopp på veien, for andre er byen en drøm som går i oppfyllelse.

Los Angeles er en komplisert by, i hvert fall for turister. Byen består av flere relativt autonome bydeler, og det er vanskelig å manøvrere seg rundt uten bil. Leiebil er tingen, men for de som får nervesammenbrudd av tifelts motorveier, er buss, tog eller taxi greie alternativer. Man regner med at innbyggertallet i Los Angeles har passert 14 millioner, men det er ingen som vet helt sikkert. Byen er preget av immigranter fra Sør- og Mellom-Amerika og spansk er flere steder mer dominerende enn engelsk.

Den vakre bydelen Santa Monica er vel verdt å få med seg. Det samme er Hollywood Hills, en kjøretur langs kjendisvillaene i Beverly Hills og Bel Air, et aldri så lite kulturhopp til Chinatown og Little Tokyo inne i downtown-området. Selvfølgelig bør du også få tid til et besøk i verdens gladeste sted, Disneyland.

Populære utflukter inkluderer verdens mest kjente by for gambling, Las Vegas, samt San Francisco. Los Angeles er dyr! Rimelig og trygg overnatting finner du i Santa Monica. Regn med å bruke rundt 400 – 500 kroner dagen. Los Angeles har et godt og stabilt klima. Det er varmest i august og september, mens januar og februar er de kaldeste og mest fuktige månedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico

Mexico blir stadig mer populært for ryggsekkturister. Kombinasjonen av tilgjengelige kulturskatter, fantastiske strender og lavt prisnivå frister. Men Mexico er stort, for å si det mildt, og hvis du har planer om ”se” landet, bør du sette av en egen liten tre måneders ferie.

De fleste flyr inn til hovedstaden, Mexico City, og tar seg videre sør og sørøst i landet. Yucatan-halvøya, ut mot det Karibiske hav, er landets største turistsenter, med byer som Cancun og Playa del Carmen i spissen. Men innlandet og kysten sør for turistmagnetene vil nok stemme mer med de forhåpninger og forventninger folk flest har til Mexico.

For deg som er interessert i Maya-kultur, finnes et uttall steder og byer med imponerende ruiner og levninger. Palenque og Chiapas-området, ja, hele Yucatan-halvøya, bærer vitne om den gamle sivilisasjonen. Oaxaca - storbyen i sør - kysten rundt Acapulco, Guadalajara og halvøya Baja California bør også være med på listen.

Mexico er å regne som rimelig for turister. En rundreise med ett par storbyopphold bør koste rundt 300 kroner i dagsbudsjett. Beste tid å reise til Mexico er mellom oktober og april.