Alternativ vintermoro

Lei av de gamle skiene og ute etter litt avkobling? Her er alternativ vintermoro i fjellnorge.

Du kan henge etter den - eller kjøre den.
Du kan henge etter den - eller kjøre den. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Alternativ vintermoro

Vinter og snø kan være mye mer enn å svinge seg i skibakken. Vi har sjekket hvilke alternative vinteraktiviteter du finner på fem store vintersportsteder i fjellnorge, og her er det alt fra snøbygging til isklatring og skiseiling.

Avslappende aktiviteter

Vi har sjekket tilbudene på Hafjell, Trysil, Hemsedal, Skeikampen og Beitostølen – som alle ligger innen 3-4 timers kjøring fra Oslo. Alle er store anlegg med gode muligheter i bakkene – men kan også tilby andre aktiviteter for deg som ønsker en avveksling, eller for deg som rett og slett ikke er så veldig glad i å stå på ski.

Synes du det er slitsom å traske flere mil på beina? Hva da med en avslappende tur med hundeslede eller hest og vogn? Eller hva med en tur på snøscooter? De aller fleste av stedene vi har sjekket med i år, tilbyr slike aktiviteter.

Fartsfylt moro

Men du er kanskje ute etter litt mer fart og spenning? Fart får du virkelig om du ber om full gass hengende etter en snøscooter i 150 kilometer i timen innover fjellet på Skeikampen. Eller du kan friste lykken i den olympiske bob- og akebanen på Lillehammer. På tur med erfaren pilot, kommer hastighetene opp i 120 kilometer i timen.

Spenner du seilet og lar deg blåse innover viddene hengende etter en kite (en type skiseil), skal du være stø på beina, og ikke redd for å skilles fra underlaget - fartsrekorden med kite er på 130 kilometer i timen. Får du virkelig fart på seilet, kan du hoppe så langt som 60 meter. Kurs i kiteskiing kan du ta på Hemsedal, og kurs i skiseiling tar du på Beitostølen.

I fjor skrev vi om kiteskiing, skiseil – og alternative vinteraktiviteter på Geilo, Hemsedal, Trysil, Oppdal og Narvik. Narvik er det eneste stedet i Norge du kan oppleve heliskiing. Du kjører ikke i Norge, men tas inn til svenske fjell med helikopter og droppes der. Les mer om dette her.

Sjekk tilbud og priser på alternative aktiviteter på følgende destinasjoner:

  • Hafjell

  • Trysil

  • Hemsedal

  • Skeikampen

  • Beitostølen
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.