Alpine slikkerier

Her er noen godbiter i Alpene, fritt for tyrolertak og tømmervegger.

Designerchick på Hotel Madlein. Foto: Hotel Madlein Foto: Hotel Madlein
Designerchick på Hotel Madlein. Foto: Hotel Madlein Foto: Hotel Madlein Vis mer


Hotel Madlein, Ischgl, Østerrike

Hotellet i Tyrol hevder å være Alpenes første designerhotell. Her er det 100 meter til skiheisen, men også fristelser som spa, peis, treningssenter, basseng, afterski og zen-hage (!). Designerrommene har baderom med utstyr fra Philippe Starck. Ikke overraskende hører hotellet også med i gruppen Design Hotels.

Fakta
Hotel Madlein
A-6561 Ischgl
Dobbeltrom fra 110 euro per natt.

Hotel Madlein

Vigilius Mountain Resort, Sør-Tyrol, Italia

1.500 meter over havet i det sydlige Tyrol ligger Vigilius, som også er et av hotellene i kjeden Design Hotels. Det åpner faktisk for vintersesongen i dag, 16. desember. Hotellet har fokus på "organisk arkitektur" og skal være integrert mest mulig med naturen rundt, og bygget i naturvennlige materialer. Her er også spa og restaurant. Hotellet nås med kabelbane.

Fakta
Vigilius Mountain Resort
Vigiljoch, Lana
Dobbeltrom fra 275 euro.

Vigilius Mountain Resort

Le Mélézin, Courchevel, Frankrike

Franske skilandsbyer er kjent for sine usjarmerende betongkomplekser. Også Le Mélézin er ganske fjernt fra standardhotellet i alpestil med trebjelker og tyrolertak. Men uten sjarm er det neppe til 550 euro per døgn. Hotellet ble opprinnelig åpnet i 1956 under navnet Le Savoy, men ble ombygget tidlig på nittitallet og ble et Amanresort i 1992 med det det innebærer av orientalsk stil. Le Mélézin har kun 31 rom. Hotellet har også eget tyrkisk bad og trimsenter, bibliotek, solplatform, peisestue og røykestue.

Fakta
Le Mélézin
Rue de Bellecôte, Courchevel 1850
Dobbeltrom fra 550 euro per natt.

Le Mélézin

Kult i fellesrommet på Riders Palace. Foto: Riders Palace Foto: Riders Palace
Kult i fellesrommet på Riders Palace. Foto: Riders Palace Foto: Riders Palace Vis mer


Riders Palace, Laax-Flims, Sveits

Føler du deg mest hjemme blant de overkule snowboarderne? Hotellet Riders Palace i Sveits har rom utstyrt med PlayStation2, avanserte lydsystemer og internettilgang. I suitene er det også plasma-TV. For budsjetturistene er det faktisk mulig å bo i køyeseng i delte rom. Toppmusikere og DJs underholder i helgene, og i resepsjonen er det bar døgnet rundt. Området Laax-Flims er regnet som et snowboardmekka, to-tre timer fra Zürich.

Fakta
Riders Palace
CH-7032 Laax
Priser for dobbeltrom fra 155 sveitsiske francs

Riders Palace

  • Se bilder av disse luksusstedene og amerikanske godbiter her.