Avanserte telt med utsikt og vedfyring. <i>Foto: www.whitepod.com</i>
Avanserte telt med utsikt og vedfyring. Foto: www.whitepod.comVis mer

Alpenes særeste hotell?

Du bor i en halvkule, fyrer med ved og må streve deg frem til døra for egne maskin. Belønningen er isolert beliggenhet og fantastisk utsikt.

Det heteste nye overnattingstilbudet i Alpene heter Whitepod. Dette er et eksklusivt botilbud i kategoriene økoturisme. Kun ti gjester per natt kan overnatte her, på 1.700 meter over havet i de sveitsiske alpene.

For egen maskin

Whitepod er kun tilgjengelig per fot, enten med sni eller snøsko. Ingen biler, ingen busser og ingen hoteller finnes i nærheten. Dette er egentlig ikke et ordinært hotell, for det er ingen resepsjon, innsjekk eller oppgjør ved avreise. Du betaler på forhånd, og bor i en halvkuleformet boenhet som er soverom for en eller to. Vedovn sørger for varmen, oljelamper for lys. Sengetøyet er miljøvennlig og selvsagt - den allestedsnærværende musikkmaskinen iPod sørger for underholdningen.

Halvkule-bolig

Boenhetene er laget i igloform, men er egentlig avanserte telt med rammer i galvanisert stål som skal tåle kraftig snøfall. Fargen på teltduken er hvit, for at de skal gå mest mulig i ett med landskapet. Hver halvkule ligger på en treplatform over bakken med privat terrasse og vindu i front. Diameteren er nesten fem meter, og det er nesten tre meter under taket på det høyeste. Innvendig fyres det med ved, og isolasjon sørger for temperatur over 20 grader hele døgnet.

Fjellstue

Mat kan du imidlertid innta innomhus. I fjellstuen Taillevent fra 1820 finnes spiserom, bibliotek, lounge med peis og to baderom. Et team med leirsjef, to fjellguider og en kokk sørger for at gjestene har det bra, og hjelper til med å arrangere utflukter etter ønske.

Whitepod
Siden stedet er så isolert, ber eierne gjester om å være der minst to netter på rad. De tillater heller ikke barn under 12 år. Du kommer deg hit fra Bretaye, som er tilgjengelig med fjelltog fra Villars, halvannen times transport fra Geneve. Fra Bretaye må du tilbakelegge det siste stykket til fots, en tur som er beregnet å ta cirka 20 minutter. Bagasjen blir transportert med skuter. All mat og andre tjenester er inkludert i prisen for oppholdet, som ligger på 550 sveitserfrance per natt. Det tilsvarer 2.693 kroner.

Ekstern lenke:

  • Whitepod
  • >> Mer om eksklusiv overnatting i fjellheimen - av litt mer konvensjonell type