Aldri mer svette skjorter?

Denne skjorta kan regulere kroppstemperaturen.

<b>LEI AV SVETTEMERKER?</b> Da vil du elske den nye «Apollo-skjorten». Foto: PantherMedia / Daniel Waschnig
LEI AV SVETTEMERKER? Da vil du elske den nye «Apollo-skjorten». Foto: PantherMedia / Daniel Waschnig Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av ulempene med varmt sommervær er svettemerker på skjorta. Men snart kan «problemet» være over, takket være ingeniørstudenter ved Massachusetts Institute of Techonoly (MIT).

De har nemlig utviklet en temperatur-regulerende skjorte, ifølge forskning.no

Den svettefrie skjorta heter «Apollo-skjorten», fordi studentene har lånt temperatur-kontrollerende teknologi fra NASAs romdrakter.

Slik fungerer skjorten:

I juni la studentene skjorta ut på Kickstarter.com, et nettsted hvor folk kan investere i prosjekter som de tror på. Her håpet studentene at de skulle få inn 30.000 dollar, men har i skrivende stund fått inn 429,276 dollar - altså i overkant av 2,6 millioner norske kroner.

«Apollo-skjorten» er klar for produksjon, og studentene håper de kan starte salget i slutten av sommeren, ifølge PHYS.org

Skjorten har flere fordeler: den kan stoppe bakterier som skaper svettelukt. I tillegg er den rynkefri, så du slipper å stryke den.

Stinker du? Les dette

Generelle råd mot svette

Er du plaget med svette og klarer ikke vente til den svettefrie skjorta er i butikken? DinSide har tidligere skrevet hva du kan gjøre for å minimere svetten

Prøv dette:

  • Bruk tøy som puster godt, som bomull, unngå syntetiske tekstiler
  • Ikke gå med for stramme klær
  • La kroppen kjøle seg ned før du hopper i dusjen etter trening - du fortsetter nemlig å svette en god stund etter at aktiviteten har sluttet)
  • Vær nøye med hygiene, vask deg regelmessig med vann og eventuelt mild såpe, bruk deodorant
Synes du vanlige deodoranter virker dårlig, har apoteket mange gode midler. Blant annet et produkt som heter «Stop 24». Du kan også forsøke transpirasjonsvann eller aluminiumklorid med heksahydrat i alkohol. Sistnevnte er det mange som har god erfaring med.