Aldri mer sand ...

Genialt teppe skal redde deg fra sanden.

<strong>PATENTERT LØSNING:</strong> Teppet siler på nesten magisk vis sanden gjennom, uten å slippe sand opp fra bakken under. Dobbeltvevde spesialmatter med patentert konstruksjon er hemmeligheten. Foto: Produsenten
PATENTERT LØSNING: Teppet siler på nesten magisk vis sanden gjennom, uten å slippe sand opp fra bakken under. Dobbeltvevde spesialmatter med patentert konstruksjon er hemmeligheten. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi glemmer det hvert år. Vinterstid lengter vi til solen og sjøen. Og til sanden. Sandstranden. Og hvert år når vi kommer dit, har vi glemt at sanden har en tendens til å kile seg inn der vi minst ønsker den. I osteskivene på baguetten, på badehåndduken, mellom tærne og i ørene.

En australsk oppfinnelse kan imidlertid redde oss fra sandmarerittet. I alle fall til en viss grad.

Les også: Solseng-krigen gjør ferien sur

Teppe - javel?

Oppfinnelsen ser ut som et teppe. Og den løsningen har jo mange gått for på stranden. Et stort teppe under badehåndduken gjør deg til en litt mindre sandgrossist enn uten et slikt teppe. Men sanden legger seg nå der, likevel. Så hva gjør dette australske teppet, som et vanlig laken eller pledd ikke fikser? Jo, det siler bort sanden!

Les også: Her er Norges fineste strender

Vi måtte nesten se demonstrasjonen for å tro det. Se videoen selv. Teppet filtrerer altså sanden ned i bakken under, men slipper ikke sanden opp.

Og ja - dette er en reklamefilm, vi har dessverre ikke teppet inne i redaksjonen for testing. Kanskje vi får mulighet til det senere.


Militær oppfinnelse

Teppet er opprinnelig konstruert for militært bruk, for å dempe støvproblemene ved helikopterlandingsplasser. Men tekstilen kan altså nå skaffes for langt mer rekreasjonsrelaterte aktiviteter. Produsenten selv foreslår alt fra bruk på stranden, via bruk på hagen til bruk som solskygge.

Les også: Her er Europas reneste badevann

Konstruksjonen er patentert, og er en nettvev i dobbelt lag, som altså slipper sand og støv ned gjennom teppet, uten at noe slipper opp. Teppet suger heller ikke fuktighet, og kan fungere som UV-beskyttelse. Teppet kommer i følge produsenten i tre størrelser; 183x183 cm, 244x244 cm og 305x305 cm. Disse opplysningene stammer fra en pressemelding fra januar i år. I samme pressemelding opplyser selskapet at mattene forhandles også i Norge.

Mer informasjon får du på produsentens nettsider, der vi i skrivende stund dessverre verken finner priser eller informasjon om hvor du kan kjøpe mattene. Enkelte blogger oppgir priser fra omkring 50 US dollar når produktene kommer for salg i butikker i USA fra mai.

Har du prøvd disse mattene. Har du sett disse for salg i nettbutikker eller i andre butikker? Del gjerne informasjonen med andre i debatten under.