Aldri for sent å reise

Er det for sent å bestille nå?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det for sent å bestille syden-tur nå? Er det fortsatt ledige plasser? Har så lyst til å ta en tur nå...helst til Tyrkia,Tunisia eller Kanariøyene....Hvordan skal jeg gå frem? Er det lurest å ringe rundt til alle reisebyråene og høre om de har noe ledig og billig? - Håper du kan svare på noe av dette her selv om det ble litt mange spørsmål. Hilsen Anette :)

Aldri for sent

Det er aldri for sent å reise. Illustrasjonsfoto: Karine Heggholmen Foto: Karine Heggholmen
Det er aldri for sent å reise. Illustrasjonsfoto: Karine Heggholmen Foto: Karine Heggholmen Vis mer

Så lenge vi har fulgt med charterbransjen, har vi aldri sett at det har vært helt utsolgt. Vel kan fly være fulle, hoteller være sprengt og datoer være utilgjengelige. Men er du litt fleksibel både på dato, reisemål, avreisested og reiselengde, kan du som regel alltid finne noe ledig. Prisene vil selvsagt svinge gjennom sesongen. Tradisjonelt er det dyrest og fullest i skoleferien - det vil si høstferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien. Billigst er det gjerne i mai, slutten av august, november og januar. I de dyre periodene i Norge, kan det være fordelaktig å reise fra Sverige.

Her finner du flere tips:

 • Når bør du reise?
 • Årets billigsjokk i august

  I år falt prisene på charterreiser betraktelig tidlig i august. Det ser du for eksempel i oversikten over de billigste reisene i markedet den andre uken i august. Dette skyldes etterdønningene etter 11. september. Charterselskapene har samme kapasitet som i fjor sommer, men bestillingene kom ikke i gang så tidlig på sesongen som vanlig. Og det fine vårværet her hjemme gjorde sitt til færre bestilte sommerferie, og dermed har prisene nå blitt lavere enn på samme tid i fjor.

  Hvor finner du reisene?

  Hvordan finner du så billigreisene? Du kan følge med i avisannonser, på tekst-tv og på Internett. Bestilling kan gjøres over nett eller telefon. I DinSide Reises store restplassoversikt kan du finne det meste av restplasser fra de store og mindre charterselskapene som har oversikt på Internett, alt samlet på ett sted. Her kan du også bestille restplassvarsling på SMS.

  Lykke til, hilsen Reiseeksperten

  Tilbake til innledningen
  Alle svarene fra Reiseeksperten