Albania - heteste reisemål i 2011

Det "ukjente" middelhavslandet er i ferd med å bli en hit.

Du her neste sommer? Foto: Albania Tourism
Du her neste sommer? Foto: Albania Tourism Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste vurderer Albania som reisemål når de planlegger ferien ved Middelhavet. Men det vil det bli en endring på, skal vi tro Lonely Planet.

Ekspertpanelet til reiseguideforlaget mener det lille landet på Balkan vil bli det heteste reisemålet i 2011 - ikke for massene, men for alle som liker å være på plass FØR charterturistene dukker opp for alvor.

Albania, som ligger ved Adriaterhavet og det Ioniske hav, nord for Hellas og sør for Montenegro, er imidlertid ikke HELT ukjent for charterturistene. Den greske øya Korfu ligger nemlig like utenfor kysten av Albania, og eventyrlystne charterturister på Korfu har kunnet reise på utflukter til Albania.

Flotte strender og ruiner

Lonely Planet skriver at Albanias øde strender og turkisblå hav bare venter på å bli oppdaget av solturistene. Maten skal dessuten være overraskende god, det finnes spennende ruiner å besøke, og albanere ønsker gjester velkomne med åpne armer. For den historieinteresserte kan Albania by på mange flotte og godt bevarte ruiner.

Albania har slitt en del med et dårlig rykte om mye korrupsjon og mafiavirksomhet, men nå satser myndighetene på å få turistene til å komme. De har valgt slagordet "A New Mediterranean Love" når de promoterer landet.

Siden Albania ikke har blitt et stort reisemål ennå, er prisene fortsatt hyggelige og lave. Og dersom du er skeptisk til albanske spesialiteter (som forøvrig ofte er nært beslektet til greske spesialiteter), kan vi berolige med at siden Italia bare er rett over stredet, er pizza og pasta også ganske vanlig.

På nett: Albania Tourism og Lonely Planet om Albania

Se et tysk reiseprogram fra Albania under:


Blir Albania litt FOR eksotisk? Da kan Montenegro være et alternativ - hit går det også charterturer fra Norge. Les mer i saken Montenegro - herlig avslappende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer