<i>Foto: apollo.no</i>
Foto: apollo.noVis mer

Alanya

Ved foten av de imponerende Taurus-fjellene, ruller de bananbeplantede åsene bratt ned i den tyrkiske rivieras’ kjerne. Med en blanding av kronende borgruiner, kongelige strender og pumpende uteliv, ivaretar Alanya sitt hovedsete som turkiskystens største charterdestinasjon for oss nordmenn.

Tradisjonsrik badeby

Med 65 kilometer sandstrender, har Alanyaområdet vært tyrkernes badeland i over 2.000 år. Her har nyforelskede par rullet seg i sanden siden den egyptiske dronning Kleopatra og Markus Antonius ferierte i her antikkens dager. Kleopatra ga også sitt navn til byens fineste strand. Den ligger vest for festningshalvøyen, som er eneste brudd i den lange rekken med lokkende badefristelser. På østsiden av halvøyen finner du ikke fullt så folkefylte strender, men med litt mer grått hår og spaserstokker.

Foto: apollo.no Vis mer


Festningshalvøyen i seg selv, er omkranset av 7 kilometer med majestetiske borgmurer og ble grunnlagt av sicilianske pirater cirka 140 år før Kristus. Innenfor murene kan du nyte den flotte utsikten over Middelhavet, eller shoppe silkeskjerf og frukt av de lokale selgerne. Ved foten av festningsfjellet finner du Kizil Kule, Det Røde Tårnet, som ble bygget i 1225. Den sjarmerende bygningen er Alanyas kjennemerke og det best bevarte forhistoriske monumentet i byen.


Party paradis

Ser man bort fra den høye solfaktoren, er Alanyas uteliv er også velkjent langt utenfor landets grenser. Om du foretrekker å nyte en forfriskende kopp epleté på kafé, kaste deg inn i et av de sprakende diskotekene langs strandpromenaden, eller å bli brun på en mørk pub, har du alle mulighetene her. Også når det gjelder shopping er det få steder som slår Alanya. Her får du kjøpt alt fra ekte gull til ikke fullt så autentiske jeans. Ikke glem at prisene er flytende, og med den rette pruteteknikken får du halvert det meste.

Til Alanya flyr blant annet: Star Tour, Ving, Saga Solreiser, Apollo, Detur, Tyrkiareiser og Nazar.

>> Tilbake til hovedartikkel