Airport

 Foto: Dag Erik Grøtnæs
Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Airport

Spillet
Utviklet av samme person som har laget blant annet Europa på boks. Derfor var vi spente på hvilke likheter vi kunne finne. Allerede etter å ha spilt fem minutter skjønte vi at dette ikke er annet enn Europa på boks kamuflert som brettspill. I Airport reiser du over alle kontinenter for å samle "airport-brikker". For å vinne spillet må du klare å samle en slik brikke fra alle de seks kontinentene på spillet.

 • Design
  Brettet foldes ut som de fleste andre brettspill, men det tar ikke like stor plass som for eksempel brettet til Reiselyst. Brikkene er små fly som man flytter rundt. Spørsmålskortene kommer i to rektangulære bokser som er flotte beholdere til kortene. Airportbrikkene er fine og lette å få tak på, ikke for små, ikke for store. Her har man virkelig truffet med utformingen av brikker og tilbehør.

  MEN: Hvorfor følger det ikke med noe å oppbevare disse brikkene i? De ender opp med å ligge slengt i bunnen av spillet, og man må alltid foreta en opprydding hver gang man skal spille. Det fulgte riktignok med to brett som holdt på brikkene i starten, men hvis det er meningen at man skal legge brikkene tilbake der blir Airport å regne som et kombinert brettspill og puslespill.

 • Spillvennlighet
  Vi skal ikke legge skjul på at testpanelet virkelig hadde sansen for dette spillet. Spørsmålskortene passer perfekt i boksene sine. Lette å få tak i og legge tilbake. Airportbrikkene er solide, spillebrikkene er artige og måten man flytter seg rundt på kontinentene er snedig uttenkt. Man får en veldig ordensfølelse av spillet, og det er ekstremt oversiktlig.

 • Tidsbruk
  Hvor lang tid man vil bruke på spillet bestemmer man helt enkelt selv. Spillet selv lanserer tre varianter Express, Normal og Maraton. Uansett må du nok belage deg på godt og vel en times spilletid, dersom ikke spillerne er usedvanelig kunnskapsrike.

 • Vanskelighetsgrad
  Ettersom dette er samme prinsippet som Europa på boks svarer man på et inngangsspørsmål ved å gjenkjenne et kartutsnitt eller et flagg, eller begge. I og med at dette er hele verden kan det fortone seg som ekstremt vanskelig til tider. Men, man lærer etter hvert som man spiller, og du blir til slutt "en rev" på flagg og kart. Spørsmålene er i variert vanskelighetsgrad, men jo mer du kan, jo lettere er det å vinne. Akkurat som i alle andre spørrespill.

  Konklusjon

  image: Airport


  Airport er spillet panelet var jevnt over mest fornøyd med. Det var lett å orientere seg, lett å lese bruksanvisning, lett å komme i gang med. Få regler, men likevel nok til at det blir spennende, gjør at du slipper å sitte med spillereglene i fanget. Vi føler dette på en måte er en videreføring av Europa på boks, og det fungerer veldig bra. Vi skulle veldig gjerne gitt en toppkarakter til dette spillet, men det er for dårlig at man ikke har tenkt ut en bedre løsning til å oppbevare brikkene.

  Pris: 525 kroner

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!