Airbus vs Boeing

Begge flyprodusentene lanserer innen kort tid sine nye flaggskip. Sjekk ut hvordan de ser ut

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye hype rundt de to nye flytypene fra erkekonkurrentene Airbus og Boeing. Airbus kommer med sitt kjempefly A380 nå i høst, mens Boeings miljøvennlige Dreamliner skal settess i trafikk neste sommer.

Men hvilket av disse nye flyene er mest rock 'n roll?

Sjekk bildespesialene for å se hvordan de to flyene ser ut - utenpå og inni.

FOTOALBUM: Boeing 787 Dreamliner

FOTOALBUM: Airbus A380

Verdens største passasjerfly

Airbus lanserer sin nye superjumbo i oktober. Det er Singapore Airlines som er første selskap ut til å sette det i full drift. Kapasiteten er på vanvittige 800 passasjerer, men de fleste flyselskapene som har lekket ut litt informasjon om hvordan innredningen er, signaliserer at det vil være mellom 450 og 500 seter i kabinen. Den resterende plassen vil brukes på å gi mer komfort, og da spesielt for businessreisende og de som reiser første klasse.

Boeing Dreamliner på sin side er et atskillig mindre fly over ett plan som også tar mange færre passasjerer. Her er det være miljø og komfort som vil være den utslagsgivende faktoren. ANA All Nippon Airways er første flyselskap som setter ut Dreamliner i trafikk. Det skal skje sommeren 2008.

FOTOALBUM: Boeing 787 Dreamliner

FOTOALBUM: Airbus A380

Miljøfly

Airbus profilerer også sitt fly som langt mer miljøvennlig og effektivt enn sine forgjengere. Begge selskapene hevder at de nye flyene vil bli hele 20 til 40 prosent mer kostnadseffektive i forhold til forbruk av drivstoff, litt avhengig av værforhold og antall passasjerer om bord. A380 vil ha en rekkevidde på 8.000 nautiske mil, mens Dreamliner vil ha en rekkevidde på 8.200 nautiske mil.

Så hvem er best? Vel, det er vanskelig å konkludere med ettersom ingen av de har tatt av i kommersiell drift, men det positive er at flyselskapene streber etter mer miljøvennlige fly. Selv om baktanken er at de da reduserer kostnadene sine og tjener mer penger, så gagner det i hvert fall miljøet.

FOTOALBUM: Boeing 787 Dreamliner

FOTOALBUM: Airbus A380


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer