Hadde det vært et hotellrom, ville vi sagt "trangt". Men dette er altså fra et fly. Foto: Boeing
Hadde det vært et hotellrom, ville vi sagt "trangt". Men dette er altså fra et fly. Foto: BoeingVis mer

Aeroloft: Ekstra soveplass for luksuspassasjerene

Boeing viser frem sitt neste kort i kampen om VIP-ene.

Liggeseter på de dyrere flyklassene har lenge vært en trend. Og variantene er mange. Tidligere Continental, nå United, velger for eksempel å by på flat bed-seter, som også ligger inne i en slags halvkabin - en skillevegg som gjør sitte/liggeområdet mer privat.

Andre velger billigere alternativer, som Air New Zealands Skycouch-seter på økonomiklasse. Her kan man slå ut en fotpute mot seteraden foran og heve armlenene, slik at en seterad for tre kan brukes som en seng for to. Mot et tillegg i prisen, selvsagt.

Se også de nye flysetene som ble tilgjengelige i sommer

Helt soveloft

Nå viser Boeing frem en variant tilpasset den andre enden av markedet: Business-jet-reisende. Aeroloft blir her demonstrert for første gang i en Boeing Business Jet (BBJ) 747-8.

Sovekabiner på rekke og rad i Boeing Business Jet (BBJ) 747-8. Foto: Boeing
Sovekabiner på rekke og rad i Boeing Business Jet (BBJ) 747-8. Foto: Boeing Vis mer


Aeroloft er rett og slett en egen soveavdeling med hele åtte soveplasser, samt omkledningsrom. Området gir 36,5 kvadratmeter ekstra kabinrom og er plassert over hovedkabinen, mellom øvre dekk og halepartiet. Aeroloft er utviklet spesielt for denne flytypen, av Greenpoint Technologies.

Ikke la deg lure: Det er ikke nødvendigvis romsligere ved nødutgangen.

Nei, du får vel ikke prøve

Flytypen blir typisk solgt til statsoverhoder og de ekstremt rike. Ni av av BBJ 747-8 har til nå blitt solgt til statsledere, ifølge Boeing. I tillegg til det fremviste flyet, er to fly til med Aeroloft planlagt levert i år.

Se noen av verdens feteste privatfly

Artikkelen fortsetter under annonsen