Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. Foto: Colourbox
Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. Foto: ColourboxVis mer

Advarer turister mot å dra til London

Franske myndigheter frykter terrorangrep.

Franske myndigheter ber reisende om å være på ekstremt oppmerksomme hvis de besøker mulige terrormål i Storbritannia, ifølge tgt.dk

«De britiske myndigheter mener terrortrusselen ligger på et meget høyt nivå i landet, og at risikoen for et angrep er meget høy», skriver det franske utenriksdepartementet i en reiseveiledning.

De mener at kjente turistattraksjoner og offentlige transportmidler kan bli et potensielt terrormål.

- Snart stiger pundet: Gjør juleshoppingen i England nå

Bare reis

Men har egentlig norske reisende grunn til å bekymre seg?

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at våre reisende ikke bør dra til Storbritannia, sier Marte Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til DinSide.

Utenriksdepartementet skal heller ikke ha fått noen spesielle råd knyttet mot europeiske mål.

Kjenner du deg igjen? Dette frykter vi mest i ferien

Dette gjør du hvis det blir terror

Kopstad råder reisende til å vise aktsomhet dersom det skulle være risiko for terror i landet du reiser til.

– Det er viktig å holde seg orientert. Kontakt gjerne ambassaden, slik at du får registrert deg. Da er det lettere for ambassaden å kontakte deg dersom det skulle være noe, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

På dette nettstedet gir norske ambassader generell informasjon om sikkerhetssituasjonen i landet. Du kan også finne alle land og regioner hvor det er utstedt reiseråd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er ikke bare Frankrike som frykter terrorangrep. Tidligere denne måneden ble det også kjent at myndighetene i USA advarer mot å oppsøke turistmål i Europa, ifølge NTB.