Advarer turister mot å dra til London

Franske myndigheter frykter terrorangrep.

Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. Foto: Colourbox
Farlig eller ikke? Foreløpig er det ingenting som tyder på at du ikke bør reise til London, mener kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Franske myndigheter ber reisende om å være på ekstremt oppmerksomme hvis de besøker mulige terrormål i Storbritannia, ifølge tgt.dk

«De britiske myndigheter mener terrortrusselen ligger på et meget høyt nivå i landet, og at risikoen for et angrep er meget høy», skriver det franske utenriksdepartementet i en reiseveiledning.

De mener at kjente turistattraksjoner og offentlige transportmidler kan bli et potensielt terrormål.

- Snart stiger pundet: Gjør juleshoppingen i England nå

Bare reis

Men har egentlig norske reisende grunn til å bekymre seg?

– Vi har ikke fått noen informasjon som tilsier at våre reisende ikke bør dra til Storbritannia, sier Marte Kopstad, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til DinSide.

Utenriksdepartementet skal heller ikke ha fått noen spesielle råd knyttet mot europeiske mål.

Kjenner du deg igjen? Dette frykter vi mest i ferien

Dette gjør du hvis det blir terror

Kopstad råder reisende til å vise aktsomhet dersom det skulle være risiko for terror i landet du reiser til.

– Det er viktig å holde seg orientert. Kontakt gjerne ambassaden, slik at du får registrert deg. Da er det lettere for ambassaden å kontakte deg dersom det skulle være noe, forklarer kommunikasjonsrådgiveren.

På dette nettstedet gir norske ambassader generell informasjon om sikkerhetssituasjonen i landet. Du kan også finne alle land og regioner hvor det er utstedt reiseråd.

Men det er ikke bare Frankrike som frykter terrorangrep. Tidligere denne måneden ble det også kjent at myndighetene i USA advarer mot å oppsøke turistmål i Europa, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer