Advarer mot voldtekter i Tyrkia

Norges ambassadør i Tyrkia ber norske jenter være forsiktige.

Tusener av nordmenn reiser til Tyrkia på ferie og har det topp, men kvinner bør være oppmerksomme på kulturforskjeller. Foto: Ving
Tusener av nordmenn reiser til Tyrkia på ferie og har det topp, men kvinner bør være oppmerksomme på kulturforskjeller. Foto: Ving Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cecilie Landsverk, Norges ambassadør i Tyrkia, går ut og ber norske jenter være forsiktige og obs på kulturforskjellene, for å unngå faren for å bli voldtatt i ferien. Det skriver Nrk.no.

De to siste somrene har 14 norske kvinner tatt kontakt med ambassaden og fortalt om voldtekter. Antagelig er mørketallene store, for det er vanligvis et mindretall av voldtektsofre som anmelder overgrepet.

- Det er aldri kvinnens skyld, men alle må være klar over kulturforkjellene. Det vi kaller uskyldig flørt kan oppfattes helt annerledes i ferielandet, sier Landverk til Nrk.

Tyrkia har blitt et populært reisemål for nordmenn, men reiser du som kvinne er det et par ting du bør skrive deg bak øret. Her er noen tips:

  • Ikke sol deg toppløs på stranden eller ved bassenget. Tyrkia er et muslimsk land, og nakenhet er ikke like akseptert som i resten av Middelhavet.
  • Ikke gå rundt i bikini andre steder enn ved stranda eller bassenget. Kle på deg hvis du skal spise på strandrestauranten eller handle noe i en butikk.
  • Kle deg anstendig når du skal ut om kvelden. For mye hud sender signaler som kan misoppfattes.
  • For å slippe uønsket oppmerksomhet, kan det hjelpe om du tar på deg en ring på venstre ringfinger og late som om du er gift.
  • Vær obs på at en hyggelig prat i baren kan oppfattes som flørting.
  • Ikke vær redd for å avvise uønsket oppmerksomhet.
  • Hold sammen med reisefølget, og unngå å gå alene hjem fra restauranten/baren om kvelden.
  • Ikke drikk for mye alkohol. Berusede jenter er enklere ofre for overgrep. Pass også på drinken din, så ingen putter noe oppi den.

Flere tips til jenter på tur finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer