Advarer mot Tokyos bardistrikt

Doper deg ned og raner deg.

Det er ikke sikkert alle i baren har rent mel i posen... Foto: Garann Rose Means
Det er ikke sikkert alle i baren har rent mel i posen... Foto: Garann Rose Means Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske ambassaden i Tokyo advarer sine landsmenn mot å besøke Tokyos bardistrikt Roppongi, skriver Guardian.co.uk.

Grunnen er et stort antall tilfeller der bargjester har blitt dopet ned og ranet for kredittkort. Ranerne putter dop i drinken til offeret, og når han eller hun er slått bevisstløs, tar de kredittkortet og lopper offeret for penger.

Ifølge ambassaden våkner noen ganger offeret opp og befinner seg i baren, mens andre våkner opp liggende ute på gaten.

Ambassaden ber sine ansatte holde seg unna Roppongidistriktet, og oppfordrer alle andre amerikanere til å gjøre det samme.

"Hvis du likevel velger å dra til Roppongi, ber vi deg være ekstra oppmerksom på omgivelsene og følge årvåkent med," skriver ambassaden på sine nettsider.

Det skal ha foregått ran ved 11 forskjellige barer i disktriktet.

En magnet for nattløver

Roppongi er kjent for sitt sydende uteliv, bestående av barer, nattklubber, strippebuler og andre etablissementer hvis mål er å loppe besøkende for penger. Det er her du finner vertene og vertinnene som for en pengesum underholder gjestene med prat (og i mange tilfeller mer, dersom partene blir enige om det).

Ikke gå fra drinken din - det gjelder også i Norge. Foto: Colourbox
Ikke gå fra drinken din - det gjelder også i Norge. Foto: Colourbox Vis mer


Området er populært både blant japanere, utlendinger som bor i byen, og turister. Generelt regnes forøvrig Tokyo som en by med svært lite kriminalitet, og byen er kjempespennende å besøke. Les bare her: En gal, gal by ... men du verden så kul!

Skjer overalt

Vær obs på at tilfeller der bargjester blir dopet og ranet ikke bare skjer i Tokyo. Det finnes tilfeller fra de aller fleste storbyer, så som turist gjelder det å være på vakt. Det bør du forøvrig også være når du er ute på bar i Norge. Her er noen forholdsregler:

  • Ikke gå ut og drikk alene, dersom du ikke må. Er dere flere, så pass på hverandre (og drinkene).
  • Hold et årvåkent øye med drinken din - også når den lages bak baren.
  • Ikke gå fra drinken. Gjør du det, bestiller du heller en ny når du er tilbake.
  • Det tryggeste er å bare ha med seg kontanter, og betale med det. Da unngår du også at kortet ditt blir kopiert når du skal betale regningen.
  • Ikke ta imot drinker fra noen. Du kan risikere å bli dopet, eller at du får servert en hårreisende regning etterpå.
  • Ikke drikk for mye - et måtelig inntak er å anbefale. Drikk vann underveis.
  • Oppdager du at kortet er borte, eller mistenker du at noen har kopiert det, ta kontakt med banken din og sperr det umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer