Advarer mot sydenvoldtekt

Britiske konsulater mottar mer enn dobbelt så mange voldtektsrapporter nå som for fem år tilbake, og advarer reisende om økt fare for voldtekt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Britiske myndigheter advarer nå om økt fare for voldtekt i populære ferieland. Statistikk viser at antall voldtekter rapportert til britiske konsulater er mer enn fordoblet på fem år, fra 61 i 1997 til 129 i 2002. Flesteparten av tilfellene har skjedd på feriesteder som er populære blant ungdom.

Skroll ned for mer.

Flest i Spania og Hellas

Unngå å være alene i mørke gater. Foto: JHS
Unngå å være alene i mørke gater. Foto: JHS Vis mer


Det er naturlig å regne med en viss underrapportering i slike tilfeller, men uansett er ikke tallene spesielt høye sett i forhold til de omkring 58 millioner utenlandsreisene briter gjør i løpet av et år. Likevel er det alvorlig nok for den som rammes.

Faliraki på Rhodos må regnes som høyrisikoområde. I fjor skjedde 11 av de rapporterte 24 voldtektene i Hellas her. Spanske turister er det flest av, og her ble 38 voldtekter rapportert i fjor. Fra Tyrkia er det rapportert åtte, og på Kypros seks.

Advarer mot dop

Mange av ofrene blir dopet ned, så britiske myndigheter advarer mot å akseptere drinker fra fremmede. Det er også smart å unngå uregistrerte drosjer eller bilskyss fra fremmede. Dessuten må du rett og slett være litt smart, akkurat som hjemme. Mørke gater, sene nattetimer ute, kraftig beruselse - alle er faktorer som kan øke faren for å bli utsatt for noe kriminelt, hjemme så vel som borte.

  • Huskeliste for smarte turister.
  • Verktøy for reiselyst


    Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.