Advarer mot Indonesia

Britiske myndigheter advarer nå mot alle reiser til Indonesia som ikke er høyst nødvendige. Også amerikanske myndigheter publiserer advarsler, mens australierne har svært konkrete tips.

Frem mot jul og nyttår advarer nå britiske myndigheter mot alle reiser til Indonesia som ikke er helt nødvendige. Spesielt stedene Aceh, Maluku/Ambon og noen områder av Sulawesi er urolige og britene advarer mot alle reiser hit. Og det er ikke bare britene som advarer, men også amerikanerne og australierne.

Kan skje når som helst

Bakgrunnen er vurderinger som tilsier at terrortrusselen er høy i Indonesia, og at risikoen er økende rundt jul og nyttår. Terrorangrep kan ifølge britene skje når som helst og hvor som helst i Indonesia, og sannsynligheten er stor for at de blir rettet mot steder som er besøkt av utlendinger i landet. Det fremheves også at terrorister i Indonesia tidligere har vist at de har både midler og motivasjon til å gjennomføre terrorangrep.

Det er det britiske Foreign Office som publiserer advarslene på sine nettsider. Reiserådene ble oppdatert 16. desember. Britene vil i jule- og nyttårsperioden ha reduserte tilbud i sin ambassade i Indonesia.

Amerikanske advarsler

Det er ikke bare britene som advarer mot desember og januar i Indonesia. Amerikanske myndigheter publiserte 17. desember en oppdatert advarsel mot reiser til Indonesia i forbindelse med jule- og nyttårsfeiringen. De advarer egne innbyggere mot alle ikke-nødvendige reiser til Indonesia, og skriver om rapporter som indikerer at terrorister planlegger angrep på et vidt spekter av mål. Angrepene kan skje når som helst og hvor som helst, skriver US Department of State på sine reisesider.

Om du likevel reiser hit, anbefales du å være svært forsiktig, spesielt i forhold til muligheten for angrep mot amerikanske og vestlige mål i landet.

Konkrete tips fra Australia

Australia var aller først ute med oppdaterte advarsler mot reiser til Indonesia, inkludert Bali. 15. desember publiserte myndighetene en oppdatert melding på sine reiseinformasjonssider, der de fraråder australske borgere å reise til Indonesia. De råder også reisende i Indonesia til å forlate landet om de ikke er der av vesentlige grunner. Australske myndigheter sier i sin advarsel at terrorister muligens planlegger aksjoner mot et Hilton hotell. De advarer videre mot de samme områdene som britene; Ache, Maluku/Ambon samt områder som Kalimantan, Papua, Sulawesi og Vest-Timor.

Eksterne lenker

  • Britiske reiseråd om Indonesia
  • Amerikanske reiseråd om Indonesia
  • Australske reiseadvarsler
  • Norske myndigheter har ikke sendt ut egne advarsler om reiser til Indonesia.