Adrenalinjakt jorden rundt

Høyt oppe og langt nede - her er tipsene for adrenalinjegeren.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Sears Tower i Chicago - her rager du høyest.
Foto: Thomas Marynowski Foto: Thomas
Sears Tower i Chicago - her rager du høyest.
Foto: Thomas Marynowski Foto: Thomas Vis mer

Jakten på det store kicket - vi guider deg i jungelen av eventyr og snekrer sammen en actionfylt rute med innlagte overraskelser verden rundt.

Vår rute

Norge - USA - Thailand - Hong Kong - Sør-Afrika - Norge.

Ruten har tre lange flysprang som kan ta fra 14 til 22 timer, og vil ta litt tid å gjennomføre om du skal rekke å ta inn over deg alle opplevelsene. Prisforslag fra reisebyrået Reisefeber i Bergen er på 22.385 kroner når vi tar med turen til Tysfjord. Denne prisen inkluderer skatter og avgifter per 8. januar 2002, men er selvsagt avhengig av at du finner reisedatoer som passer.

- Det kan virke bakvendt å reise til Thailand før Hong Kong når vi reiser vestover. Grunnen til at vi anbefaler dere å bytte rekkefølgen på disse to reisemålene, er at forbindelsene mellom Hong Kong og Sør-Afrika er spesielt gode. Det er derfor hensiktsmessig å ta dette spranget fra Hong Kong, anbefaler Erik Eidsheim hos Travelnet Reisefeber.

Flyreisene

Oslo - Evenes - Oslo: 1 time 40 minutter hver vei.
Oslo - Chicago: fra 10 timer og 40 minutter til 14 timer avhengig av rute og mellomlanding.
Chicago - Los Angeles: 4 timer.
Los Angeles - Bangkok: fra 19,5 til 21 timer avhengig av rute og mellomlanding.
Bangkok - Hong Kong: 2 timer 45 minutter.
Hong Kong - Johannesburg - Cape Town: fra 16,5 til 21 timer avhengig av rute.
Cape Town - Oslo: Fra 18 timer 15 minutter til 20,5 time avhengig av rute og mellomlanding.

Alle flytider er beregnet ut fra Expedia.com bestillingsskjemaer, og trenger ikke stemme med reisene i pakkeprisen vi har fått oppgitt.

Om turen

Noe heftigere enn å snorkle blant havets ulver, spekkhoggerne, kan vi vanskelig forestille oss. Vi er riktignok ikke garantert å få opplevd det i Tysfjord, men her har vi i alle fall gode sjanser frem til slutten av januar. Derfor starter vi turen vår i Norge hvor Tysfjord Turistsenter arrangerer spekkhoggersafari, og gir deg muligheten til å svømme blant gigantene - på eget ansvar.

Deretter flyr vi over dammen til USA for å beundre utsikten fra det som etter flere kriterier vurderes som verdens høyeste bygning, Sears Tower i Chicago. Videre mot vest stopper vi utenfor Los Angeles hvor vi finner flere av de råeste berg- og dalbanene på planeten. Her tester vi banen Superman The Escape i fornøyelsesparken Six Flags Magic Mountain, en av to som både er raskest og har høyest fall i verden.

Krabi har både vakre strender og flotte klatreruter.
Krabi har både vakre strender og flotte klatreruter. Vis mer

Ennå ikke skremt av høyden legger vi turen til Thailands kalksteinsklipper. I klippene rundt Krabi kan vi gå klatrekurs og treffe adrenalinjunkies fra hele verden som valfarter hit for å dingle etter fingrer og tau med kun det turkise havet som sikkerhetsnett. Selv om ikke dette området regnes blant de aller heteste hva gjelder dykking, er det likevel attraktivt å teste undervannslivet i Thailand. Vi tar derfor også et dykkerkurs før vi haster videre.

Med magen allerede i alvorlig ulage etter heftige vendinger både i høyden og under vann, er det på tide å pirre fordøyelsessystemet ytterligere. Vi drar til Hong Kong for å prøve oss på den dødelig giftige delikatessen Fugu. Kokkene som tilbereder denne ytterst risikable fiskeretten, må ha minst ti års utdannelse. Vi satser på at det er tilstrekkelig til at vi står det over, og kommer oss videre for en aller siste utfordring: Strikkhopping fra verdens høyeste faste installasjon. Fra Bloukrans River Bridge i Sør-Afrika kan vi kaste oss ut med strikk om anklene, i sikker forvissning om at dersom den ryker vil moder jord omfavne oss med et knusende grep 216 meter lenger nede. Vi trøster oss med at arrangørene etter sigende ikke skal ha hatt dødsulykker her.

Mer informasjon

 • Snorkle blant spekkhoggere
  - en kald opplevelse på eget ansvar i Tysfjord i januar.

 • Verdens høyeste bygninger
  -her finner du bygningene i som gir deg ordentlig overblikk over omgivelsene.

 • Verdens heftigste berg- og dalbaner
  - høyest, lengst, raskest og brattest. Her er oversikten og eksperttipsene.

 • Vakreste ekstremsport på kloden
  - om klatring i Thailand.

 • Verdens beste dykkesteder
  - dykkeekspertens guide til sine dykkefavoritter verden rundt.

 • Makaber mat
  - giftig, farlig eller bare ekkel?

 • Verdens villeste strikkhopp
  - høyt opp og langt ned i Sør-Afrika.
 • Mer inspirasjon?Spennende begivenheter året rundt
  - hver uke forteller DinSide om merkverdige, bisarre, festlige eller småsprø begivenheter verden rundt. Her finner du oversikten.
 • Videre til neste rute

 • Tilbake til hovedartikkelen