Foto: Johan Wildhagen/Innovation Norway
Foto: Johan Wildhagen/Innovation Norway Vis mer

Adrenalinferier for tøffingene

Se forslagene for deg som vil ha spenning i ferien.

Publisert
Sist oppdatert

Får to uker på samme sandstrand deg til å grøsse nedover ryggen? Blir du trøtt bare ved tanken på å tråle rundt mellom butikker og museer på storbyferie? Blir tre uker hos svigers på hytta for kjedelig?

Noen reiser på ferie for å slappe av, noen reiser for å oppleve - og noen reiser for å få høyere puls og minner for livet.

Her har vi samlet samme noen av artiklene vi har skrevet for deg som tilhører sistnevnte kategori.

Dykking blant krokodiller og vrak

Vi starter med de mest ekstreme. Vår utsendte satte kursen mot Mellom-Amerika, og forberedte seg på et spennende dykk i Panamakanalen. Det var først da han sto klar til hoppet at han fikk vite om krokodillene som gjemmer seg i det grumsete vannet. Les historien og se bildene her.

Litt for ekstremt for deg? Da er kanskje et vrakdykk utenfor Kypros et bedre alternativ. I det krystallklare vannet ligger en gammel bilferge full av lastebiler og venter på besøk. Og du som dykker vet selvsagt at det er mange spennende vrakdykk å gjøre i norsk farvann. Sjekk ut et av de siste vrakfunnene på Vestlandet her.

Her får DinSide-journalist Jogrim Aabakken hjelp opp i cockpit før jagerflyturen. Foto: Per Ervland
Her får DinSide-journalist Jogrim Aabakken hjelp opp i cockpit før jagerflyturen. Foto: Per Ervland Vis mer


Fra jagerflyver til fallskjermhopper

Heller et eventyr oppe i høyden enn under havoverflaten? Det er dyrt, men utrolig moro, skal vi tro vår utsendte, som var så heldig å få være jagerflyver for en dag og se Norge ovenfra i mens g-kreftene tynger.

Eller, skal du til Florida i sommer, kan du gjøre som vår it-kollega her i Aller Internett. Hun kastet seg utfor i et fallskjermhopp og opplevde fritt fall i 60 lange sekunder. Dette kan du gjøre mange andre steder også, blant annet her hjemme i Norge. Se video og les mer om det aller kuleste minuttet.

Dersom høydeskrekken din ikke er nevneverdig stor bør du sjekke ut verdens høyeste kommersielle strikkhopp fra Bloukrans Bridge. Vi snakker om et fall på 217 meter ... Les mer om opplevelsen i denne artikkelen.

En litt annen type høytsvevende opplevelse kan du få i Hemsedal, der du kan sjekke ut akkurat hvor mye høydeskrekk du har under helt trygge forhold. Rett bak Skarsnuten Hotell er det nemlig anlagt en via ferrata, en klatresti, der du kan bli med på guidet tur. Les mer i saken Høyspent i Hemsedal.

Når vi først er i Norge, tar vi med en annen aktivitet som foregår over bakkenivå. Ikke så veldig høyt, du befinner deg omtrent 1,50 over bakken. Men det er ikke sikkert selv den tøffeste tør likevel. Vi snakker om hesteridning i fjellet. Dette er en fantastisk måte å oppleve norsk natur på - for den som ikke har hesteskrekk. Les mer og se bilder i artikkelen Høyt til hest.

Sterke opplevelser på padletur langs Grønlands vakre kyst. Foto: Vidar Brotnov
Sterke opplevelser på padletur langs Grønlands vakre kyst. Foto: Vidar Brotnov Vis mer


Eventyr ved havoverflaten

Vi beveger oss ned til 0 meter over havet, og inviterer med på padletur langs Grønlands vestkyst. Her står naturopplevelsene i kø for den som synes det er greit å bytte hotellseng med telt, og leiebil med kajakk.

Og når vi først er i de nordlige strøk, så må vi nevne Svalbard. Den norske øya kan by på arktiske eventyr for alle. Vår utsendte ble med på et ekspedisjonscruise med kamera som arbeidsverktøy. Les om opplevelsen og se de flotte bildene her: På ekspedisjonscruise på Svalbard

Er du ute etter mer fart i seilet, så sjekk ut artikkelen vår som gir et innblikk i windsurfing som sport, og gir deg en pekepinn på om dette kan være noe for deg. Les også tips om beste norske windsurfingsteder i saken En vind-vind situasjon

Fra windsurfing går vi over til bølgesurfing. Vår utsendte som selv er en habil surfer, dro til det forblåste Stadlandet for å sjekke om bølgene kunne måle seg med Australias surf. Se bildene og les om opplevelsen her. Vi har også publisert den flotte videoen av et proft surfeteam som satte kursen mot Nord-Norge for å surfe i april. Det bød på mektige naturopplevelser og kaldt vann... Se videoen her Vintersurf i Nord-Norge.

Her finner du info

  • Tenkt deg på fjellferie i sommer? Lysten på å krysse av en eller to 2000-meters fjelltopper på listen over "har vært"? Du finner info hos DNT Fjellsport - her kan du melde deg på kurs eller se forslag til toppturer. Få oversikt over fjelltoppene over 200 moh her.
  • Ferie under overflaten? Hos Norsk Dykkeforbund og Dykking.no finner du info om kurs, vrakdykk osv.
  • Vil du ut på skikkelige eventyr, men synes det er best å bli med på en organisert tur? Hvitserk & Eventyrreiser, Summits, Gamme er store norsk aktør.
  • Inspirasjon til deg som liker ski, kite, surf, klatring osv. finnes hos magasinet Fri Flyt.
  • Lyst til å reise til Svalbard? Svalbard Reiseliv informerer om aktiviteter og muligheter på øya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer