Adrenalin i New Zealand

Fortsatt fylt med adrenalin, gir vi deg den sørlige halvkules Hemsedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Queenstown har vært kjent som et actionsted helt siden Henry von Asch og A.J Hackett begynte å hoppe av broer med en gummistrikk festet til bena tidlig på 80-tallet. Det som senere skulle bli kalt bungy jumping, satte standarden for den lille byen ved bredden av Lake Wakatipu på Sørøya av New Zealand.

I ettertid har utallige spenningssøkende reist til Queenstown for å utøve en rekke spenningsfylte aktiviteter. Skikjøring, jet boating, bungy og uteliv – Queenstown har det meste. Det finnes likevel mange alternative aktiviteter i alpebyen. Skisesongen i New Zealand er jo motsatt av her hjemme, og kan sies å nå slutten på disse tider, men her er listen over 10 alternative og spennende ting å foreta seg i en av den sørlige halvkules mest kjente feriedestinasjoner.

Shootout river er kjent for jet-boating og bungy. Foto:sxc.hu
Shootout river er kjent for jet-boating og bungy. Foto:sxc.hu Vis mer


The Winehouse and Kitchen

Denne restauranten i en gammel kjeller har virkelig karakter. Rommene har skinnsofaer og åpne peiser, spiseavdelingen er retro-inspirert og på utsiden kan du slappe av under store parasoler etter en actionfylt dag. Du kan også spille bocca og rusle rundt i den flotte hagen.

På menyen finner du spesialiteter som lokal laks og muslinger. Vinkartet er også bra, med forskjellige New Zealandske viner fra blant annet Marlborough Sounds.

På nett: The Winehouse and Kitchen

Helikopter-sightseeing

Glem heldagsturen med bil ned til de verdenskjente Milford Sounds, som konkurrerer med våre egne fjorder bortsett fra at de er kantet med subtropisk regnskog, ikke granskog. Ta heller helikopter ned for en sightseeing.

Visp deg rundt spektakulære og snøkledde alpefjell, utilgjengelige dalfører og ut til kysten og det storslåtte fjordlandskapet. Over The Top helikopterselskap gir deg turer fra 3.500 kroner.

Mer info: www.flynz.co.nz

Helikopter-piknik

Når vi er inne på helikopter, hvorfor ikke slå til på et gourmet-løft som slipper deg av på en isolert fjelltopp i sommerhalvåret. Turene koster fra cirka 3.000 kroner per person. Når lunsjen i det absolutt frie er over, ringer du ganske enkelt piloten og blir hentet igjen.

Mer info: www.flynz.co.nz

Onsen Hot Pools

New Zealand er kjent for sine naturlige termiske bad. Ved foten av Coronet Peak og skibakkene, har en amerikaner åpnet seks private basseng du kan leie på timebasis. Etter du har satt deg ned i bassenget med venner eller kjæreste i temperaturen du måtte ønske, kan du trykke på en knapp som heiser opp vegger og tak slik at dere kan nyte fjellutsikten alene.

På nett: www.onsen.co.nz

4WD-eventyr

New Zealand er kjent for sine dramatisk vakre veier som gir hvite knoker. Vil du ha en uforglemmelig tur med mye spenning, er Nomad Safaris 4-hjuls eventyr noe for deg. Fire timer i Skippers Canyon, inkludert gullvasking i elven som sto for gullrushet i sør og lunsj med drikke.

På nett: www.nomadsafaris.co.nz

Sofitel

Dette femstjerners hotellet som åpnet i 2005, handler kun om å bli bortskjemt. I år åpnet hotellet sitt milliondollar-spa, som gir massasje og skjønnhetsbehandling. En av behandlingene består av å dekke deg i honning og termalgjørme, noe som er en gammel maori-tradisjon.

På nett: Sofitel Queenstown

Skikjøring/offpiste

Det har vært dårlig med snø under årets skisesong i New Zealand, men når det laver, er Coronet Peak og Remarkables de nærmeste anleggene til byen. Begge har løyper og terreng som passer en hver. En favorittbakke for mange er likevel Homeward i Remarkables. Her finner du 1,5 kilometer med løssnø som ender ved veien hvor bussen plukker deg opp.

På nett: www.nzski.com

Ski i New Zealand er på høyde med alpene. Foto: sxc.hu
Ski i New Zealand er på høyde med alpene. Foto: sxc.hu Vis mer


Bardeaux

Tenk deg den største peisen du har sett, så gang den med to, og du har hva du finner på Bordaux. En av Queenstowns mest fancy barer hvor de store flammene er et hovedpunkt. Andre populære steder for en drink eller øl etter en opplevelsesrik dag er Barmuda og Barup.

Joe’s Garage

Her treffer du byens elite av hippe og hete, en slags blanding av et amerikansk gatekjøkken og fintfolk. Finn deg en stol langs den lange bardisken, se på folket og spis en bacon og egg frokost.

The Cow

Byens desidert mest berømte pizzarestaurant, som så absolutt er verdt pengene sine. Koselig tilrettelagt med en stor peis og første åpningsdag så langt tilbake som i 1976, er det nesten nødvendig med forhåndsbestilling.

Kilde: Sydney Morning Herald

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!