Adkomst og priser

Hotel Union Øye ligger vakkert til midt i Sunnmørsalpene. Kommer du østfra, kjører du gjennom den vakre Norangsdalen.

Her ser du de gamle seterstølene i Norangsdalen, som nå ligger under vann.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Her ser du de gamle seterstølene i Norangsdalen, som nå ligger under vann.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

”Den villeste alpine dalen jeg noensinne har sett var ikke i Alpene, men dalen Norangsdalen på Sunnmøre i Norge.”

Dette sa den engelske fjellklatreren William C. Slingsby. Briten er også en av de mange celebre gjestene som har overnattet på Union Øye.

Norangsdalen

Det er to adkomstmuligheter til Øye; du kan ta ferga Sæbø-Urke og kjøre langs fjorden fra Urke, eller kjøre Norangsdalen fra Hellesylt – hvor båtene inn Geirangerfjorden har sitt utgangspunkt.

Kjøreturen gjennom Norangsdalen er en opplevelse, og en veldig fin oppbygging til det tilbaketrukne og historierike hotellet. Her kjører du på en smal grusvei, som kanskje ville irritert deg ethvert annet sted, men her er det bare sjarmerende. Den vakre naturen legger automatisk en demper på gassfoten.
Her er det vann og bekker så klare at du kan se hver en stein; det er frodige gressmatter og steile fjell. Det er også verneverdige setrer, hvor setertausene gjette kyrne om sommeren. Du kan fremdeles se kyrne gresse i Norangsdalen, men budeiene er nok borte.
Fantastisk er også synet av setrene som ligger under vann – de ble oversvømmet da et ras sperret elveløpet. Dette kan du se bilder av i vår bildespesial.

Pris og praktiske opplysninger

På grunn av beliggenheten har hotellet vinterstengt. Sesongen strekker seg fra slutten av april til månedskiftet oktober-november. Hotel Union Øye er et populært sted, så du bør bestille før du setter deg i bilen. Spesielt i høysesongen bør du være tidlig ute med bestillingen, og lørdagene skal ifølge hotellet selv være rimelig fullbooket et par år fremover. Det er noe mindre pågang vår og høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om du ikke bor på hotellet, kan du fremdeles spise lunsj og middag der – og det er fritt fram for ren kikk rundt i hotellet. De ubebodde rommene står åpne for at gjester og besøkende skal kunne ta en kikk inn.

  • Adresse: Hotel Union Øye, 6196 Norangsfjorden

  • Pris per natt for to personer i dobbeltrom inkl. frokost: 1.290 kroner

  • Pris for 4-retters middag, per person: 395 kroner