Actionpakket høst

Frys ikke fast i tv-stolen når dagene blir kortere. Færre soltimer er bare en grunn til å sette opp tempoet. Vi har sjekket noen actionpakkede høstaktiviteter for deg.

Actionpakket høst

  1. Spenstige høstaktiviteter


Høsten er den tiden av året når hverdagen begynner å gå i slow-motion for mange av oss. Å komme seg opp om morgenen kan være et mildt helvete, køen foran kaffeatomaten på jobben blir uoverkommelig og alt du drømmer om er å fly til en av de mange solfylte lavprisdestinasjonene avertert flittig i media. Ferien derimot, den er allerede oppbrukt etter en kanonsommer her hjemme. Så hva gjør du?

Du skaffer deg et støttemedlemskap hos Sats eller det lokale treningssenteret, bryter alle dine løfter om et sunnere liv og skylder på at lite skjer om høsten - før skisesongen kommer...

Det er jo feil.

Vi reiste til Skeikampen i Gausdal for å prøve et actionfylt høsttilbud, og gir deg noen speidere til hvordan du kan sprite opp hverdagen med spennende aktiviteter før snøen kommer.

Se vår liste med actionpakkede aktiviteter her...

Saueslalom på sykkel


- Dere må ikke hoppe for mye med syklene, selv om de har dempere både foran og bak er de ikke like sterke som sykler som er spesiallaget til denne type bruk, sier den ansvarlige sykkelutleieren.

- Jaha, tenker vi i det vi kler på oss regntøyet. Vi er vel heller ikke de som hopper høyest om vi så ønsker det...


Høsthimmelen har åpnet sine sluser, og Gore Tex'en mister funksjonen sin før vi i det hele tatt rekker å henge syklene på skiheisen. Det kribler likevel i magen og smilet er stort når vi er på vei opp til topps. Når vi endelig står med nedoverbakke for våre føtter, er sikten ikke bedre enn at vi så vidt ser 30 meter foran oss.

Sykkelstiene ut fra toppen av Skeikampen skiheiser er på langt nær de bratteste du finner i Norge, men bratte nok for grønnskollinger på sin første nedfart. Men vi er uansett på toppen, og ned må vi, så det er bare å feste hjelmen, skli inn på sykkelsetet og sette utfor.


Les om de bratteste sykkelløypene i Norge her...

De første metrene blir ganske anspente, og bremsene blir brukt flittig. Etterhvert tar likevel adrenalinet overtak og vi blir varmere i regnbuksa. Dette er en ganske annerledes opplevelse enn storbytråkking med en tregiret kombi.

Spenningen topper seg når en gjeng gjennomvåte ulldotter plutselig bestemmer seg for å danne kø i sykkelstien. De kommer uoppmerksomt og bedagelig inn i løypen, med null intensjoner om å flytte seg lengre enn de selv gidder.

Bremsene trykkes til bunn, heldemping gir ingen hjelp, og jeg får smake en blanding av godt norskt jordsmonn og saueklumper ... kun for å snu meg og se det fårete gliset i fjeset på sykkelkompisen min.

Det er likevel ikke mange vonde miner når vi kommer ned til sykkelutleien. Vi har tross alt fått mer enn de fleste ut av en regnvåt høstdag. Og spenningen sitter fortsatt i årene.

Se vår liste med flere actionpakkede aktiviteter her...

Relaterte artikler:

Surfing på Stadt...