Actionferier

Actionferier


Jotunheimen fra hesteryggen

Fjellrittet arrangerer rideturer i Jotunheimen, et av Norges vakreste landskap. Hver deltaker får utdelt "sin" hest, som du har det fulle ansvaret for under turen - det betyr strigling og påsadling. Hestene er islandshester, welsh cob, lettdøl og lett blanding. Erfarne ryttere får teste hestekreftene der terrenget tillater det. Turene starter og slutter på Beitostølen, og underveis overnatter du i koselige fjellstuer. Du kan melde deg på ukesturer, firedagersturer og weekendturer. Barskingene kan være med på villmarksturer der du overnatter i lavvo.

Arrangør: Fjellrittet
Pris: Fra 2.450 kroner til 6.450 kroner.

Foto: Kenneth Thorsland Foto: Kenneth Thorsland
Foto: Kenneth Thorsland Foto: Kenneth Thorsland Vis mer


Tem dragen på ski

Kast deg på en av de siste trendene innen ekstremsport, og dra til Filefjell for å lære snøkiting. Tyin-Filefjell Aktiviteter arrangerer helgekurs der du lærer hvordan du håndterer kiten med alpinski, telemarkski eller snowboard på beina. Utnytt vinden til å suse bortover snøen med sola i ansiktet.

Arrangør: Tyin-Filefjell Aktiviteter
Pris: Fra 1.500 til 1.750 kroner (uten overnatting).

Foto: Pure Vacations Foto: Pure Vacations
Foto: Pure Vacations Foto: Pure Vacations Vis mer


Arabisk surfing

Dra til eksotiske Oman og lær deg å surfe. Pure Vacations starter i år surfekurs i byen Salalah, helt sør i landet. Her er bølgene normalt 1,5 til 2 meter høye. Sanden er myk, og havet varmt. Instruktørene er britiske, og du surfer med det siste i utstyr. En ukes ferie gir fem surfeleksjoner.

Arrangør: Pure Vacations
Pris: 395 pund (cirka 4.600 kroner) per person i dobbeltrom (uten fly).