<b>KLESKODER:</b> De forente arabiske emirater ønsker å holde på sine konservative tradisjoner. Det finnes allerede kleskoder på flere offentlige steder.  Foto: Silje Ulveseth
KLESKODER: De forente arabiske emirater ønsker å holde på sine konservative tradisjoner. Det finnes allerede kleskoder på flere offentlige steder. Foto: Silje UlvesethVis mer

Abu Dhabi lei av lettkledde turister

Vil ha kleskoder på offentlige steder.

Myndighetene i Abu Dhabi vurderer å innføre en nasjonal lov som tvinger frem kleskode på offentlige steder i de forente arabiske emirater, ifølge Telegraph.co.uk

LES OGSÅ:

I det siste har det vært en del debatt om de skal nekte lettkledde personer adgang på supermarkeder og på gatene. Et lovforslag er nå til behandling.

Les også: Skikk og bruk på cruiseferie

– Vi er et konservativt samfunn

Så langt har politikerne som har vært involvert i saken sagt seg enig i at det er større sannsynlighet for at landets innvandrerbefolkning vil gå i upassende klær, enn tilreisende turister.

– De forente arabiske emirater er et konservativt samfunn. Vi må holde på våre tradisjoner. Jeg snakker som leder av det nasjonale turistrådet og makten vår er begrenset, uttalte Doktor Al Owais til avisen The National.

Han synes loven er en god idé, men sier at det er opp til statsrådene å avgjøre.

Uvitenhet

Gaurav Sinha, administrerende direktør i Dubais reiseselskap Insignia, mener at problemet ikke handler om at utlendinger ikke respekterer den lokale kulturen, men at de er uvitende om hvordan de skal kle seg og te seg.

Det finnes allerede kleskoder på flere offentlige steder i de forente arabiske emirater.

Les også: Derfor har turister sokker i sandalene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her bør du være ekstra obs

DinSide har tidligere skrevet om nettsiden Wanderlust som har listet opp ti populære ferieland som krever en litt annen reisegarderobe enn du kanskje er vant til når du pakker kofferten før kretaferien.

Se kleskodene for de ulike landene her!

Generelle tips til damene
Hvis du reiser til mer konservative land, bør disse reglene følges: Skjørt og benklær bør rekke til under kneet. Ikke vis antydning til kløft, og dekk til skuldrene. Gjennomsiktige klær som viser undertøyet bør ikke brukes. Ikke la g-streng eller bh-stropper være synlige. Legg igjen de trangeste buksene hjemme.

Generelle tips til gutta
Nå er faren mindre for at man får uønsket oppmerksomhet som mann, men en god regel er å beholde t-skjorten på alle andre steder enn på badestranda eller ved bassenget. Ikke gå med bukser som "sagger". Å vise rørleggersprekken er ikke spesielt høflig.

Les også: Her er det forbudt å være naken