Abstinenser? Her kan du få mer

Hurtigrutesendingen er over, men bare på TV.

<strong>DU BEHØVER IKKE Å GÅ GLIPP AV NOE:</strong> Alle øyeblikkene er tilgjengelig på nett. Foto: NRKs nettsider
DU BEHØVER IKKE Å GÅ GLIPP AV NOE: Alle øyeblikkene er tilgjengelig på nett. Foto: NRKs nettsider Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På NRKs nettsider sier brukeren mflage:

- hehe, PVR-en min går vel på trynet nå.. har tatt opp kontinuerlig siden fredag..

Hvem eier innholdet? Opptaket ditt kan bli slettet om du sier opp en kanal

Nesten mer moro nå

Men selv om du ikke har tatt opp sendingen er det altså ikke for sent. Selv om TV-sendingen også har hatt hjelp av at Hurtigruten ble et sosialt nettfenomen gir ikke NRK seg med dette. På statskanalens nettsider finnes en meget brukervennlig nettløsning som kan gi deg dine favorittstrekninger når du måtte ønske. denne nettadressen kan du se hele sendingen en gang til:

Her kan du gå inn på det interaktive kartet, og klikke deg inn på favorittstrekningene eller bitene du har gått glipp av.

Noen av øyeblikkene

Dermed kan du både få et gjennsyn med Borat-kledte Erik Hansen på vannski like før innkjøringen til Trollfjorden (etter drøyt tre dager og 3,5 time) , moldeguttene som viser sine nakne akterspeil langs ruten fra Molde til Kristiansund (etter drøyt en dag og tre timer) eller en vinkende Dronning Sonja som hilser MS Nordnorge fra kongeskipet Norge (ved Kirkenes). Du kan også finne frem til strekninger du kunne tenke deg å se selv, enten fra båt eller land.


Sydgående er billigere

Har tv-sendingen gitt mersmak, er du neppe alene i verden. I helgen fikk Hurtigrutens nettsider trafikksjokk, og det er vel ikke umulig å anta at de også vil oppleve større pågang av passasjerer en stund fremover.

– Dersom du skal på en lengre tur, så reis en halv rundreise sydover, det vil si Kirkenes – Bergen. Da er det lettere å få de lugarene du ønsker. Det er 20 posent billigere enn å reise nordover, og du får se de vakreste stedene på dagtid; Lofoten og Helgeland, er tipset fra kommunikasjonssjef Ragnar Norum.

Det er også mulig å ta en kort tur til fra 1.250 kroner per døgn inkludert frokost midt på sommeren.

Les mer om dette og mer du neppe visste om Hurtigruten: De har for eksempel kastet av passasjerer

Platt eller fantastisk?

Og selv om rektor ved Markedshøyskolen Trond Blindheims utbrudd i Dagbladet i går: "Hodeløst, platt, intetsigende, stygt og dørgende kjedelig", nok satte ord på det mange tenker om hurtigrute-sendingen, så ser det likevel ut til at flertallet reagerer som brukeren Anders Lille :

– Hade bra! Trist det er slutt! Fantastisk reise det har vært :D

Og fra NRKs side svarer de brukerne med følgende hilsen:

– Selv takk - igjen, det er dere som har gjort denne turen uforglemmelig!