975 meter høyt!

Vil overgå verdens høysete, Burj Khalifa.

Miapolis skal bli 975 meter høyt, om det blir realisert. Foto: Kobi Karp
Miapolis skal bli 975 meter høyt, om det blir realisert. Foto: Kobi Karp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miapolis sikter mot å overgå det rykende ferske Burj Khalifa (også kjent som Burj Dubai). Etter at det arabiske tårnet Burj Khalifa nå står ferdig, er det avslørt - etter mye hemmelighold og spekulasjoner - at bygget er 828 meter høyt.

Du kan se video fra toppen av Burj Khalifa her

Lavere enn Petronas-tårnene til sammen

Miapolis sikter seg enda høyere mot himmelen, og dersom de får finansene i orden kan du om noen år klatre (eller kanskje heller ta heisen ...) 975 meter rett til himmels. Setter du begge Petronas-tårnene oppå hverandre, er de fremdeles 71 meter lavere (til sammen) enn det nye gigantprosjektet i USA.

For å referere til norsk målestokk: Miapolis er også høyere enn åtte Oslo Plaza stablet oppå hverandre. Oslo Plaza er 117 meter høyt, og med åtte stykker oppå hverandre havner vi på "kun" 936 meter ...

Krystalløya: Verdens største bygg

160 etasjer høyt

Miapolis er planlagt på Watson Island i Miami - som en "by i byen". Bygget er planlagt med 160 etasjer, som skal inneholde mye: Fornøyelsespark, observatorium, restauranter, butikker og hotell. Avhengig av hvor i skyskraperen hotellet blir plassert, er det i alle fall gode muligheter til å skryte av hotellet med verdens beste utsikt.

Her kan du bo med verdens beste utsikt

Ifølge World Architecture News, har prosjektet versert i et tiår, men utvikleren skal nylig ha vært i kontakt med luftfartsmundighetene for å sikre seg tillatelse til å bygge så høyt som planlagt.


Utvikleren er nå på jakt etter investorer for å få realisert prosjektet. På Miapolis' egne nettsider raklameres det for at dette kan bli en økonomisk maskin: Det skal altså være med på å skape verdier dersom det blir en realitet. Verdiene består blant annet i 46.000 jobber i forbindelse med byggingen, og 35.000 permanente arbeidsplasser.

Verdens utroligste byggverk

Dagens rekordholdere

Det amerikanske prosjektet har mulighet til å bli verdens høyeste mye på grunn av krisen i verdensøkonomien. Det var nemlig planlagt ytterligere et supertårn i Dubai som virkelig skulle ta i skyene: Al Burj skulle bli ubeskjedne 1.200 meter høyt. I januar 2009 kom meldingene om at prosjektet var satt på hold, og i desember 2009 kom beskjeden om at hele prosjektet var kansellert.

Burj Khalifa er altså verdens høyeste per i dag, med sine 828 meter og 162 etasjer. Derfra er det ifølge emporis.com et langt hopp ned til Taipei 101, som har tronet på toppen av listene med verdens høyeste skyskrapere siden 2004, med sine 509 meter og 101 etasjer. Tredjemann på lista stod ferdig i 2008: Shanghai World Financial Center med 101 etasjer og 495 meter. Petronas Towers er med sine 452 meter og 88 etasjer, nestemann på listen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer