930 luksusmil på skinner

Togruten fra Moskva til Vladivostok har hatt et frynsete rykte, men nå kan du reise ruten i ren luksusstil.

Den krysser åtte tidssoner og er 928,8 mil lang. Togruten mellom Moskva og Vladivostok er en av de store togreisene i verden. Men på grunn av et heller frynsete rykte hva gjelder overnatting, mat og hygiene om bord i vognsettene, har ikke togruten blitt den magneten for opplevelsessugne turister som strekningen har potensial til å bli. Har du litt mer enn grunnleggende krav til reiseforholdene, har du til nå valgt andre skinneganger. Dette er imidlertid forandret.

>> SE BILDENE fra den nye transsibirske togluksusen

Stemningsbilde fra turen.
Stemningsbilde fra turen. Vis mer
Egen plasmaskjerm og DVD-spiller hører med. Foto: Golden Eagle
Egen plasmaskjerm og DVD-spiller hører med. Foto: Golden Eagle Vis mer


Golden Eagle - ny transsibirsk standard

Syv år og 135 millioner kroner har omformingen av togsettene krevd. The Golden Eagle Trans-Siberian Express består av 21 nye vogner, hvorav 12 er sovevogner. På gullklasse er det egne dusjer, aircondition, garderobeplass, gulvvarme, plasmaskjermer, CD- og DVD-spillere samt dempet belysning. Togene har også en sølvklasse med stort sett samme tilbud, men trangere kabiner.

Enveis tur med gullklasse koster fra 6.795 pund (82.550 kroner) i dobbelkabin, på sølvklasse starter prisen på 5.495 (66.760 kroner) pund. Prisene inkluderer overnatting, all mat og drikke samt ekskursjoner underveis.

Om bord finnes også restaurant og egen barvogn. Sistnevnte holder åpent til sistemann har lagt seg ...

Starter nå

Første avgang østover med det nye toget er 6. mai. Denne reisen er fullbooket, men på senere avganger er det gode muligheter for å få plass, om du har råd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første østgående avgang forlager Vladivistok 18. mai. I 2007 vil Golden Eagle kjøre åtte østgående og vestgående avganger. I 2008 vil toget ha tolv avganger. Rutene opereres mellom februar og september av selskapet GW Travel Limited.

Strekningen

Golden Eagle er innom følgende byer på sin vei fra vest til øst:

  • Moskva, Kazan, Jekatarinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Baikalsjøen, Ulan Ude, Ulan Bator, Khabarovsk og Vladivistok.
  • Turen tar mellom 13 og 15 dager.

    >> SE BILDENE fra den nye transsibirske togluksusen

    Konkurrenter

    Vel er nok dette et eventyr, men standarden synes fortsatt ikke å kunne måle seg med mer kjente luksusruter som Orientekspressen, Rovos Rail og The Blue Train.