8 mill. flypassasjerer kan kreve penger tilbake

Flyselskapene BA og Virgin har over en toårsperiode tatt seg for mye betalt i drivstofftillegg. Nå er de dømt til å refundere pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to flyselskapene er funnet skyldige i å ha drevet med ulovlig konspirasjon ved å sette feilaktige drivstofftillegg på flybillettene sine. Berørte kunder gikk sammen og leverte en felles klage på flyselskapene, og nå er selskapene altså tvunget til å refundere penger til alle som beviselig er blitt rammet. I tillegg til to millioner dollar i refusjoner, er flyselskapene idømt millionbøter.

Muligheten til refusjon gjelder passasjerer som har reist langdistanse eller transatlantiske flyvninger i tidsrommet mellom 11. august 2004 og 23. mars 2006. Du kan selv sjekke hvorvidt du kan være rammet, via nettsiden airpassengerrefund.co.uk. Penger som ikke blir krevd utbetalt av passasjerer, men som selskapet er dømt til å utbetale, skal gå til veldedig formål. Om du skal fremsette krav, har du imidlertid god tid på deg - fristen er 2012 ...

For en rundreise kjøpt i USA, kan det dreie seg om en refusjon på opptil 40 dollar (214 kroner), og for rundreise kjøpt i Storbritannia dreier det seg om opptil 20 pund (209 kroner).

Mer info her:
airpassengerrefund.co.uk
airpassengerrefund.com