7. runde - Sikkerhet

Er det mye kriminalitet på reisemålet? Hvordan er trygghetsfølelsen?

Kanariøyene

Hotellstandarden i Egypt står ikke tilbake for Kanariøyene.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Hotellstandarden i Egypt står ikke tilbake for Kanariøyene.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I følge tyveristatistikken til SOS Internasjonal er det så langt i år begått nesten dobbelt så mange tyverier på Kanariøyene i forhold til i fjor. Man skal definitivt være oppmerksom hvis man er ute sent om natten på de store reisemålene som Playa Inglés. Det spanske politiet sliter ekstra med rusproblematikk og kriminalitet der hvor det befinner seg flest turister.

Egypt

Egypt er ikke med på tyveristatistikken over de ti mest utsatte feriestedene til SOS Internasjonal. Dette er selvfølgelig ikke likelydende med at du ikke skal ta dine forhåndsregler. Men mye takket være egypternes måtehold er det mindre tradisjonell kriminalitet her enn på Kanariøyene. De fleste husker imidlertid massakren ved Luxor for noen år tilbake der mange turister ble drept av en terrororganisasjon. Dette har medført at det fortsatt på mange av utfluktene følger med politieskorte. Man anbefales heller ikke å reise på egen hånd ut i ørkenen. Men alt i alt gir tilstedeværelsen av politiet en trygghetsfølelse.

Vinner

Vi kårer Egypt til vinner ut fra det faktum at det statistisk sett er mindre sjanse for å bli utsatt for kriminalitet enn hva det er på Kanariøyene.