Røm til rommet! Denne romfergen blir stasjonert i Europa. Sjekk prisen og bilder.

Lavpriskrigen har ikke nådd romfarten ennå, men fakta er et flere aktører nå satser på å tilby romreiser til flere enn hardtrente astronauter. Virgin Galactic har allerede solgt inn flere turer, på et fartøy som ennå ikke er klart. Stipulert pris ligger på omkring 1,3 millioner kroner. Langt billigere enn de cirka 180 millionene milliardæren Dennis Tito betalte for å bli den første romturisten. Han besøkte romstasjonen Mir i 2001.

>> Virgin Galactic vil også bygge romhotell

Europa-ferge

Vektløs i kabin designet av Marc Newson. Foto: EADS Astrium © 2007 Marc Newson Ltd
Vektløs i kabin designet av Marc Newson. Foto: EADS Astrium © 2007 Marc Newson Ltd Vis mer


Nå vil europeerne også på banen. Det europeiske romfartskonsernet EADS vil via sin Astrium-divisjon tilby romreiser for turister fra 2012, dersom utviklingen av programmet starter neste år. 1.660.000 blir cirkaprisen for en svipptur ut for tre minutters vektløshet med en romferge som kan ta av fra normale lufthavner, skriver Jyllandsposten.

>> SE BILDENE - slik vil den nye romfergen bli

Fergen er på størrelse med en business-jet, og kan frakte fire personer 100 kilometer opp fra jordoverflaten. Kabinen er designet av Marc Newson.

Blir dette for dyrt?
>> For 22.300 kroner kan du teste følelsen av vektløshet med Zero Gravity Flights.


(Fra Dingz.no)

EADS er Europas største romfartskonsern, og står også bak de europeiske Ariane-rakettene som blant annet frakter satellitter ut i rommet.