582 millioner i overskudd

Rekordoverskudd for Norwegian, til tross for finanskrisen.

Flyselskapet Norwegian hadde 582 millioner i overskudd før skatt sist kvartal, noe som er det beste kvartalresultatet i løpet av de seks årene selskapet har vært i europeisk luftfart.

- Vi er meget godt fornøyd med resultatet for 3. kvartal. Med en egenkapital på MNOK 1.038 er vi styrket til å møte de utfordringene som vil komme fremover i forbindelse med den globale finanskrisen, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

For noen uker siden dristet Ryanair seg til å prøve å forutsi hvilke følger finanskrisen ville ha i flybransjen. Viseadministrerende direktør i Ryanair, Howard Millar uttalte at han trodde bare fem europeiske flyselskap vil klare seg.

Trosser finanskrisen

Men omsetningen til Norwegian er en økning på hele 48.9 prosent i forhold til i fjor, til tross finanskrisen. Norwegians drivstoffutgifter per setekilometer gikk opp 49 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Flyselskapet har også satt opp prisene med 100 kroner innenlands, økt prisene på reiser til Nord-Afrika og Kanariøyene med 250 kroner, og i tillegg økt bagasjeavgiften, men dette har tydeligvis ikke skremt unna passasjerene.

Norwegian kutter også tre utenlandsruter fra og med september, og er nå i gang med å diskutere flere kutt.

Forsvinner billigbillettene?

Foreløpig skal selskapet la drivstofftillegget stå slik det er. Årsaken til dette, ifølge Dagbladet, er at den norske kronen har svekket seg mot dollaren, noe som gjør at effekten av lavere oljepris ikke slår direkte inn, men spises opp av høyere valutapris.