Foto: Olav Stendal
Foto: Olav StendalVis mer

5.209 personer fikk ønsket oppfylt

Facebook-aksjonistene er mange. Denne gangen fikk flypassasjerene til og fra Molde ønsket sitt oppfylt.

Norwegian til Molde Lufthavn, Årø heter Facebook-gruppen med 5.209 medlemmer. De hevder å være den største aksjonen på fjesboka for nye flyruter med Norwegian, og begrunner sine ønsker at konkurransen bør gi lavere priser.

... så lenge det kun er ett flyselskap på strekningen er prisene på et alt for høyt nivå sammelignet med feks Vigra lufthavn ved Ålesund, der både Norwegian og SAS flyr til Oslo. Gjennomgående er det flere hundre kroner å spare på en flybillett ved å fly tur-retur til Oslo fra Vigra sammenlignet med å fly tur retur fra Årø til Oslo.

Også aksjonsgruppen for ruter med Norwegian til Haugesund, fikk en gladnyhet nå når selskapet også åpnet ruter dit. Denne aksjonsgruppen har 2.598 medlemmer.

Det er ikke første gang Facebook-aksjonister har fått viljen sin (selv om vi ikke skal si at det er dette som er grunnen for Norwegians valg).

Ikke første gang

- Vi har funnet at det er grunnlag for å ta opp konkurransen med SAS på Molde, sier Anne-Sissel Skånvik i følge RBnett.no.

Beslutningen betyr at Norwegian vil være tilbake på Årø etter seks års fravær. I 2003 fløy Norwegian en kort periode daglig en rundtur Oslo-Molde-Oslo.

Les også: Hit går direkterutene

Fra 249 kroner

Fra 20. august åpner Molde-rutene, salget starter 18. juni klokken 14. Norwegian vil fly to daglige avganger, en på lørdager. Prisen skal starte på 249 kroner en vei, før ekstrakostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til sammenligning selger i disse dager konkurrenten SAS reiser på samme strekning til sommerkampanjepris som starter på 395 kroner per vei, inkludert alle kostnader. Men SAS har også langt høyere frekvens på sine flygninger mellom hovedstaden og romsdalsbyen, inntil fem daglige avganger.

Men de nye rutene er ingen garanti for at det totale rutetilbudet blir bedre enn dagens.

- Hva vi gjør, er fortsatt ikke besluttet. Men at vi blir stående med eksisterende antall avganger fra Molde, er lite trolig, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til RBnett.no. Han advarer mot at det kan ende opp med store perioder på dagen med få avganger fra Moldes flyplass, men sier at SAS har fokus på å sikre avgangene som passer for reisende som skal videre med selskapet fra Gardermoen.

Les også: Her er alle ekstrakostnadene flyselskapene krever

Til Haugesund fra Oslo flyr Norwegian også fra august. Ruten er i salg nå, og har oppstart 19. august til samme startpriser som Molde-ruten.